Autor |
Wszyscy tacy sami |
#Tekketsu Redaktor
|
Dodane dnia 18-12-2007 21:25 |
|
|
Czy u was w szkole tez jest tak, że aby być "kul" trzeba być takim jak inni. Gdy ktoś słucha innej muzyki, inaczej się ubiera czy nawet gra w inne gry, jest gorszy. Mnie to osobiście denerwuje. Gdy słucham rocka i metalu to przylgnęła do mnie opinia: satanisty (na szczęście to tylko głupsze jednostki maja takie poglądy) i (nie wiem dlaczego) pedała. U was też tak jest czy tylko ja mam taką zacofaną szkołę??
 |
|
Autor |
RE: Wszyscy tacy sami |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 22-12-2007 13:05 |
|
|
co do trendów, co do ubioru ludzie w większości dzieleni sa na dwie grupy.jedna to tzw niezalezni starajacy sie j.ebac kazda mode i spode lba patrza na ubierajacych sie w cokolwiek innego niz stare spodnie z cherokke.drudzy to ci modni uwazajacy sie za dykatorow mody ubrani tak samo jak wszyscy wokół oprocz niezaleznych ot arafatka,kurtka z futrem,wytarte dzinsy plus koszulka w srebne nici;] nie tędy droga.co się stało z autonomią wolnością wyboru i własnym gustem?modnie nie zawsze znaczy tak jak wszyscy tylko po prostu dobrze.przywiazuje uwage do ubioru ale nie ide ślepo za krzykiem mody z kazdej klatki schodowej.
Oto mroovster!
!CENSORED!
SUBJECTED IMAGE MAY BE NOT SUITABLE FOR SOME AGES
MÓJ IDOL |
|
Autor |
$Kurea Uploader
|
Dodane dnia 11-02-2008 18:00 |
|
|
U mnie w liceum generalnie nikt nie zwraca uwagi na to, jak się ubierasz. To twoja indywidualna sprawa, co akurat na siebie zarzucić. Chyba, że panienki, które przychodzą w zimie z odsłoniętymi pępkami. Wtedy nie ma przebacz, ale jeśli ubierasz się "normalnie", to naprawdę nikt nie zwróci ci na to uwagi. W pierwszej klasie chodziłam cała na czarno, plecak z naszywkami i bez przerwy słuchawki w uszach, jak była moda na sweet, różowe czachy na czarnym tle i wszelkie badziewie w ten deseń, ja przerzuciłam się na kolor zielony i brązowy. Teraz fiolet, czasami śmiesznie wygląda połowa dziewczyn w szkole ubrana w podobne sweterki, ale to wszystko. Nikt nie patrzy na ciebie dziwnie, bo jesteś metalem, punkiem tudzież lubiącą-róż-dziewuszką.
Ogarnął mnie smutek przed daleką drogą. Prawda, messer, że taki smutek jest czymś naturalnym, nawet wtedy, kiedy człowiek wie, że u kresu tej drogi czeka go szczęście? |
|
Autor |
~Alchemik Użytkownik
|
Dodane dnia 16-02-2008 15:00 |
|
|
Każdy jest jaki i jest i innym nie musi to pasować. Do mnie w szkole Belzebub wołaja czasami mnie to denerwuje co to ja sie do szatana modle czy co?? A ubiór to wogule u mnie znaczenia nie ma tak jak w większości osób w mojej szkole. Około 45% mojej szkoły to ludzie tolerancyjni. A jak komuś coś nie pasuje to trudno jego problem. |
|
Autor |
$Kurea Uploader
|
Dodane dnia 16-02-2008 15:26 |
|
|
Alchemik napisał/a:
Do mnie w szkole Belzebub wołaja czasami mnie to denerwuje co to ja sie do szatana modle czy co??
Myślisz, że takich ludzi obchodzi czy jesteś satanistą, czy nie? Belzebub, można powiedzieć, że jest słowem "uniwersalnym" (jak pedał, ciota, szatan, etc.) stosowanym do większości osób, które się takim ludziom z różnych powodów nie podobają. Ale to raczej dotyczy pań w gustownych beretkach, słuchających radia rodem z Torunia. W gimnazjum słyszałam jeszcze za sobą teatralnie wyszeptywane szatan!, ale w LO jak dotąd się z tym nie spotkałam.
Ogarnął mnie smutek przed daleką drogą. Prawda, messer, że taki smutek jest czymś naturalnym, nawet wtedy, kiedy człowiek wie, że u kresu tej drogi czeka go szczęście? |
|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 16-02-2008 15:50 |
|
|

już nie mówiąc o tym jak połowa dziewczyn chodziła w tym hu.jstwie XDDDDDDDDD
kur.rwa, za huia nie potrafię pojąć jak można taki badziew nosić
Oto mroovster!
!CENSORED!
MÓJ IDOL |
|
Autor |
$Kurea Uploader
|
Dodane dnia 16-02-2008 15:57 |
|
|
[ironia_mode_on]Przecież cudowne są.[/ironia_mode_off] Gdyby odczepić te idiotyczne kokardki i to co z nich zostanie (bez kokardek), włożyć do wiadra z czarną olejną farbą - całkiem niezłe. Buty tego typu są dobre, owszem, do opery, teatru, na wernisaż albo inny wypad kulturalny - nie do szkoły. (;
|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 16-02-2008 16:01 |
|
|
tyle że one w tym wszędzie chodziły, ot takie uniwersalne
ale co tam, mały wernisaż po mieście w balerinkach to fpyte sprawa
ohu.jeć można XD
Oto mroovster!
!CENSORED!
MÓJ IDOL |
|
Autor |
#Olussia-chan Redaktor
|
Dodane dnia 04-03-2008 19:14 |
|
|
Szczerze powiedziawszy jak dla mnie moda jest ważna. Lubię się ubierać ładnie , słodko , elegancko , sportowo i zakładać ciuchy w których się czuje dobrze. Jeśli chodzi o moje LO to jesto ,,podział" na odludków i na ,,pięknych,modnych" których każdy podziwia i woła wow ^^ , osobiście podobają mi się czerwone laczki które przedstawił Modest (są taaakie słodziaszne i roskoszne *.*) i mam milion par laczkopodobnych buciczków. Dobrze się w nich czuje są wygodne , ładne i noga zgrabnie w nich wygląda to czemu mam je nie nosić? To że taki laczek to trend nie oznacza to że chce się upodobnić do innych po prostu lubię takie rzeczy tak jak różowe sweterki, bezrękawniki z futerkiem, wysokie szpilki , wytarte obcisłe spodnie, złote torebki , akrylowe paznokcie , solarium , złote zegarki, złote naszyjniki , złote pierścionki. Lubię o siebie zadbać i to nie oznacza że jestem taka jak inni. Podoba mi się to dlatego to nosze.
BTW - ,,Do mnie w szkole Belzebub wołaja czasami mnie to denerwuje co to ja sie do szatana modle czy co?? " - Ja na Twoim miejscu zrobiłabym im takie AVANTI że w dupach im by się poprzewracało ^^

,,Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji" |
|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 05-03-2008 16:06 |
|
|
tylko właśnie o to chodzi że jak nikt ich nie nosił to były BE
a teraz ktoś zauważył że nasze wątpliwe polskie gwiazdy szołbussinesu chodzą w takich cosiach to już są elo i cacy
ja miałem kurtkę z futerkiem na kapturze od chyba 3 lat. a gdy rok temu zobaczyłem że 80% ludzi w takich chodzi to ją schowałem w szafie i sobie leży do dzisiaj nieruszana*
nie lubię się ubierać jak inni ot co, znaczy się nie zrozumcie mnie źle, nie noszę po prostu czegoś tylko dlatego iz jest modne, a ogromną przyjemność sprawia mi wyśmiewanie klasowych kaflar gdy dwie przyjdą w jednakowym ciuchu xD
* - chce ktoś kupić zieloną kurtkę Nike z kapoturem wyłożonym polarem, i szaro-czarnym futerkiem wokoło ronda kaptura? prawie nówka nie śmigana xD
Oto mroovster!
!CENSORED!
MÓJ IDOL |
|
Autor |
#Olussia-chan Redaktor
|
Dodane dnia 05-03-2008 16:17 |
|
|
,,ja miałem kurtkę z futerkiem na kapturze od chyba 3 lat. a gdy rok temu zobaczyłem że 80% ludzi w takich chodzi to ją schowałem w szafie i sobie leży do dzisiaj nieruszana*"
Nurtuje mnie jedno... jak lubiłeś tą kurtke (bo zakładam że jak nosiłeś przez 3 lata to ją lubiłeś) i dorze się w niej czułeś to schowałeś ją tylko dlatego że jakieś 80% społeczeństwa walało się w takich samych? Nie zrozum mnie źle , ale chodzenie w czym się lubi jest lepsze niż chowanie tego co się lubi. To że inni w takich chodzą oznacza to że nie możesz w tym chodzić <albo i nie chcesz>
Ja chodze w tym co lubie a że to jest modne i wszyscy w tym zapi*prz*ją to już nie moja brocha ;D Ja kocham moje ciuszki i za nic w świecie nie rzuciłabym ich dla innych tylko dlatego że inni też takie noszą.
a co do ,,tylko właśnie o to chodzi że jak nikt ich nie nosił to były BE" - nigdy bym nie pwoiedziała kiedykolwiek że laczki są ,,be" bo są superaśne i nawet jak się skończy na nie moda to i tak będą superaśne i i tak w nich chodzić będę ;D

|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 05-03-2008 16:27 |
|
|
balerinki?
nie wierzę że którakolwiek nosiła to huistwo (inaczej tego nie nazwę nawet jak mi zapłacicie w seksie) nosiła to przed marcem-kwietniem 07'
;f
a co do kurtki: troche przykrótka była ; DD
teraz się bujam w zielonym bezrękawniku (zielone kurtki itp RULZ) od Reportera, do kompletu zielone rękawiczki też z Repa i lans +100 na dzielni xD
ale na serio to gdyby nie to że zima w tym roku jest nijaka to bym chyba nawet czapke zieloną z Repa nosił xD (bo kupiłem razem z rekawiczkami)
a noszenie czegokolwiek tylko dlatego że jest modne to objaw braku mózgu i HUI!
Oto mroovster!
!CENSORED!
MÓJ IDOL |
|
Autor |
#Olussia-chan Redaktor
|
Dodane dnia 05-03-2008 17:41 |
|
|
chyba marca '06 bo wtedy do sklepów weszły balerineczki *.* Ja kupiłam w niemczech w 2005 4 pary laczeńków . Owszem noszenie czegokolwiek tylko ze względu na mode jest chore, ale noszenie czegoś modnego jak Ci się ta rzecz podoba i się w niej dobrze czujesz jest moim zdaniem OK ;P

|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 05-03-2008 18:25 |
|
|
dobra nie wnikam czy komuś jest wygodnie ale wcześniej przechodząc sto razy obok wystawy nawet nie rzucą okiem a potem JE.BU!
"zoba, Mańka ma to ja też musze mieć!"
i już 3/4 miasta śmiga w jednym ciuchu
ostatnio jest bum na paski...
przed wakacjami miałem zaj.ebista koszulke w paski
błękitno białą i w ogóle wypas
teraz leży sobie niczym moja wspomniana już kurteczka i czeka na lepsze czasy (a raczej na inną mode)
Oto mroovster!
!CENSORED!
MÓJ IDOL |
|
Autor |
#Olussia-chan Redaktor
|
Dodane dnia 10-03-2008 15:42 |
|
|
... nie ma to jak bezsensowne , irytujące posty ... co to ma być?! XD Boże... revanor9 czy Cię
a) pogieło
b) urodziłeś się taki
c) nauczyli Cię tego
d) wszystkie odpowiedzi poprawne
A co do tematu dzisiaj widziałam dziewczyny ubrane w żółte takie same sweterki (koleżanki) , max solara i tapeta 37283726 kilo , przedłużone włosy:D Powiem wam że sweterki ładne :). Teraz jakaś moda na przedłużanie włosów się zrobiła przynajmniej u mnie w szkole. Każna dziewczyna sobie przedłuża ;P

,,Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji"
Edytowane przez #Olussia-chan dnia 10-03-2008 15:44 |
|
Autor |
#Tekketsu Redaktor
|
Dodane dnia 10-03-2008 15:46 |
|
|
Przedłuża
Ale jak, normalnie, dłuższe sobie zapuszcza czy w jakiś "specjalny" sposób?
 |
|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 11-03-2008 15:46 |
|
|
z tego co mi wiadomo to przedłużenie polega na "doklejeniu" włosów.
oczywiście nie dosłownie, bo włosy pod wpływem jakiegoś kleju by się lekko mówiąc zniszczyły
można to porównać do tipsów, przy czym zaznaczam że ekspertem nie jestem
Oto mroovster!
!CENSORED!
MÓJ IDOL |
|
Autor |
$Kurea Uploader
|
Dodane dnia 12-03-2008 17:47 |
|
|
Mnie zawsze zastanawiało to, jak one te włosy przytwierdzają do głowy. oO Nadal nie zgłębiłam tej tajemnicy, w odróżnieniu do tipsów, bo to się przykleja (? prawdopodobnie, mi się to nigdy nie podobało i nie korzystam z tego typu przyjemności). Doczepiane protezy paznokci. Wystarczy zadbać o swoje, naturalne.
|
Autor |
#Tekketsu Redaktor
|
Dodane dnia 12-03-2008 20:53 |
|
|
modest123 napisał/a:
z tego co mi wiadomo to przedłużenie polega na "doklejeniu" włosów.
oczywiście nie dosłownie, bo włosy pod wpływem jakiegoś kleju by się lekko mówiąc zniszczyły
Nie chcę wiedzieć jak to wygląda. Kurde a nie można po ludzku sobie zapuścić czy trzeba je wmontowywać w dziwny sposób. Moda to rzeczywiście chuiowa sprawa. |
|
Autor |
~sss931 Użytkownik
|
Dodane dnia 18-03-2008 19:11 |
|
|
No racja, ale są takie "łebki" które to popierają.
Pare lat temu (tyczy sie niestety mnie) grałem w gre "MU ONLINE".
Moi "koledzy" (byłem po przeprowadzce) zbijali sie ze mnie. Było to "z deka" upokarzające, bo kto lubi słuchać za uchem muczenie krowy??? Wtedy była mania na TIBIĘ i miałem zamiar komuś i to mocno. Teraz nadal "TIBIARZUJĄ" ale przynajmniej sie odczepili.
Mieliście kiedyś takie przypadki "rasizmu" (że to tak ujmę)??????
Każdy kto lubi "NARUTO" i inne anime oraz mange - jest ZIOMAL.
POZDRO ALL |
|