strona glowna Home forum downloads regulamin team top1
top2
 ~MoDo00:07:12
 ~gucio8900:11:08
 ~The Fear00:15:50
 ~Piwlak1300:54:39
 ~K290K01:12:10
Gosci: 1
Użytkowników: 14898
top3
top4
Zobacz Temat
NARUTO BLEACH i DRAGON BALL | Forum | Philosophia
Autor Papierosy problem wśród coraz młodszych :/
~Namikaze_Minato
Użytkownik

Dodane dnia 12-02-2008 12:34
Ile razy idąc ulicą lub przez park widze tam dzieći juz 10 letnie palące papierosy ja sam niepale i palic nie zamierzam ponieważ przez ten nałóg straciłem bliską osobe a te dzieći niewiedzą co czynią co z tym zrobić ??

1244436 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Papierosy problem wśród coraz młodszych :/
~The Fear
Użytkownik

Dodane dnia 12-02-2008 12:57
Nic nie robić - jak ktoś będzie chciał palić to nikt nic nie zdziała. Ale jak takiego przyłapiesz palącego w miejscach niedozwolonych (publiczna toaleta, specjalne miejsca dla niepalących itp.) to lej ile sił w łapach! Co nas będą truli...

http://www.youtube.com/watch?v=U_YfnA5FLH0 moje pierwsze AMV ^^
Wyślij Prywatną Wiadomość
~Namikaze_Minato
Użytkownik

Dodane dnia 12-02-2008 13:33
No tak ale jeśli niema 18 lat to niemoże palić !! To co z takim zrobic !!

$Kurea
Uploader

Dodane dnia 12-02-2008 13:44
Nie nawrócisz świata. Jeśli ktoś chce czuć się doroślej, "zaszpanować", prawdopodobnie komuś zaimponować bądź być lepiej traktowanym przez "zdegenerowaną", podobną do siebie grupę rówieśników, to sięgnie po tego papierosa i tak, i tak. Choć nie wiem skąd przekonanie, że tytoń czyni dorosłym. Gdyby widzieli swoje płuca i spustoszenie jakie sieją papierosy w ich organizmie, to może by chwilę się nad sobą zastanowili.
Może jestem dziwna, ale jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do jakiegokolwiek rodzaju używek.

Ogarnął mnie smutek przed daleką drogą. Prawda, messer, że taki smutek jest czymś naturalnym, nawet wtedy, kiedy człowiek wie, że u kresu tej drogi czeka go szczęście?
linka_1990 7147998 Wyślij Prywatną Wiadomość
~Namikaze_Minato
Użytkownik

Dodane dnia 12-02-2008 14:05
Mnie też nie czasami tylko troszeńke wypiejee ale tow sylwestra troszke itd a tak niepije :P A palic niebede bo straciłem rodzica przez to :(

~Alchemik
Użytkownik

Dodane dnia 12-02-2008 15:32
Sam powiem że kiedyś w to wdepłem ale juz wydepłem i mam to za sobą. Kiedyś to było fajne ale jak teraz o tym myślę to mną rzuca.
#Goweg
Admin

Dodane dnia 12-02-2008 16:45
Palenie to 'najgópszy' nałóg i niestety najbardziej popularny. To aż śmieszne. Choćby mały przykład mej jakże 'dojrzałej' klasy - 7 dziewczyn nagle zaczęło palić papierosy, po 3 miesiącach wszystkie chciały rzucić, po dziś dzień żadnej to nie wyszło (2 miesiące później) - Wspaniała żenada

Pomijając już fakt, iż wpada w to ostatnimi czasy rzesza młodocianych mega hjumenów <lans>, to co w tym jest? Picie alkoholu daje jakąś Bombę, narkensy jeszcze "fajowsze" fanty, a tytoń? Nosz szkurna nic ciekawego, poza codziennymi brakami gotówki w kieszeni.

Ale już (h)ui z tym, najbardziej irytuje mnie fakt, iż "palenie szkodzi Tobie i osobom w twoim otoczeniu". Jak tu się nie zdenerwować?

No dobra, aby być obiektywnym, palacze też mają kilka na prawdę genialnych wytłumaczeń, które przyszło mi usłyszeć, a mianowicie:

- "w końcu trzeba na coś umrzeć"
- "Ni bo wiesz, to jest tak - dopóki palę, dokarmiam raka, a jak przestane go karmić, to rak wpier**li mnie"

No, to na tyle z tych ambitniejszych ; D

I Have Had Dreams That No One Else Could Have, I Have Thrown Away Everything That I Don't Need... Those Feeling i Can not Rid Remain In My Heart(s)... I still Have a Soul That Yearns for More... Love, Lies, Fear, people Pretension, Grief - I'm not so Weak...I'am Lost in Negative's ...I'm Trickster That Doesn't know Loneliness

"Ciało Rzucone na łóże traci na oporze"
3936213 Wyślij Prywatną Wiadomość
#Olussia-chan
Redaktor

Dodane dnia 04-03-2008 19:25
Hmm.... no niestety ja pale. Taaak nie jestem z tego dumna , nie chce zaszpanować ani nic z tych rzeczy. Chętnie bym rzuciła , ale niestety jakoś brak mi motywacji. Denerwuje się - pale , jestem szczęśliwa - pale , czekam na przystanku - pale , nudzi mi się -pale , siedze przed kompem - pale , oglądam film - pale , przerwa w szkole -pale , spotykam się ze znajomymi-pale , jestem w klubie- pale. Powiem wam że nie wyobrażam sobie teraz życia bez tego małego gówienka. Tak to przykre. Tak jestm głupia. Tak tak tak! A wiecie co się dzieje jak brak mi tej nikotyny? Jak nie zapale papierosa w ciągu ok.30 minut? Wtedy to jest BOMBA nerwów , jestem zlana potem, mam duszności i nie moge wytrzymać (dlatego rzucić palenie jest trudno-i nie mówcie mi że nie jest bo wiem sama na swoim przykładzie że rzucenie to nie łatwa sprawa). Co do tych małych degeneruchów to śmiać mi się chce. Dziecko w wieku 13 lat trzymające papierosa w buzi <śmiechu warte> nic z tym nie da się już zrobić i moim zdaniem będzie coraz gorzej.

,,Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji"
3632994 Wyślij Prywatną Wiadomość
~videl14
Użytkownik

Dodane dnia 04-03-2008 22:04
Mi jest po prostu żal takich dzieci z podstawówki palących fajkę. Oni myślą,że jak zapalą to "staną" się dorośli, bardziej poważni itp. Mój starszy dawniej palił i do dziś pamiętam ten smród w domu. Wszystkie ubrania jechały fajkami, to obrzydliwe było. Dlatego na 100% wiem, że fajki do ust nie wezmę, choćby mnie przez to od nudziarzy przezywali.
2993633 Wyślij Prywatną Wiadomość
~Laki
Użytkownik

Dodane dnia 05-03-2008 09:15
Ja paliłem 2 lata i rzuciłem bez problemu. A zacząłem nie po to żeby sie przypodobać tylko z ciekawości. Później mnie wciągneło i tak przez 2 lata ale sie opamiętałem i dałem sobie spokój. Teraz sie lepiej czuje i ogólnie.
I mam więcej kasy :)

5496576 Wyślij Prywatną Wiadomość
#Olussia-chan
Redaktor

Dodane dnia 05-03-2008 16:08
Też mówiłam że na 100% nie wezme do ust papierosa , ale jakoś mi nie wyszło - -" .Ja pale już pare ładnych lat ,nawet nie pamiętam kiedy zaczełam i jak to się stało , ale wiem jedno to także było z ciekawości tak ja u Lakiego <ciekawość 1 stopień do piekła -tak powiadają xD>. Nieznosze smrodu <tak bo to smród jest XP> wydzielającego się z papierosa , wszystko nim przesiąka... włosy, ubrania. Ujj... to obrzydliwe. Słyszałam że mężczyźni szybciej i skuteczniej rzucą palenie niż kobiety - ile w tym prawdy jest tego nie wiem ;D

,,Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji"
3632994 Wyślij Prywatną Wiadomość
~modest123
Moderator

Dodane dnia 05-03-2008 16:13
A mimo że nie palę muszę się przyznać że wiele razy mnie kusiło.
Przez cały poprzedni rok szkolny chodziłem z kumplami "za poczte" na przerwach i jako jedyny byłem z nich niepalący.
Zawsze miałem beke jak ktoś podchodził i prosił o szluga mnie (bo "za poczte" chodzi co przerwe 30% szkoły ;p kolejne 30% chodzi na stacje 20% do kibla a ostatnie 10% nie pali).

W sumie to kozacko by było tak chuchnąć komuś w ryj dymem i powiedzieć bez cienia wahania "nie pale" XD

no co kur.wa nauczyli sie palić to niech nauczą się kupować ;p

Oto mroovster!

!CENSORED!

SUBJECTED IMAGE MAY BE NOT SUITABLE FOR SOME AGES

MÓJ IDOL
~Lajzmen
Użytkownik

Dodane dnia 09-03-2008 20:25
ja lubię sobie czasem zapalić;) ale raczej w wakacje wtedy kiedy przebywam cały czas poza domem:) wtedy mi tak zejdzie z paczka na tydzień:P ogólnie nie palę:) a początki tego "hobby" miały pewnie z ciekawości ale i w dużej mierze przez towarzystwo, w którym się poniekąd obracam;] Do palenia raz na jakiś czas nic nie mam, ale nałogowe jest trochę zbyt kosztowne i wyniszczające;] znaczy na pewno bardziej niż takie spontaniczne:)
9665215 Wyślij Prywatną Wiadomość
Skocz do Forum:
stopka1
Unikalnych wizyt: 757514
liczone od dnia: sierpień 08 2006