Dlaczego oglądacie te Anime ? z tego powodu, że jest niepowtarzalne czy z tego że leją się po mordach, a może z czegoś jeszcze.
Bo mi się podoba z powodu tego pierwszego że jest niepowtarzalne niema takiego anime które pod względem walki by mi tak zaciekawiło.
Ja oglądam Dragon Balla z kilku powodów. Po pierwsze - fabuła. Jest oryginalna i niepowtarzalna. Pan Toriyama wykazał się impetem i doskonale wymyślił fabułę DB. Po drugie - walki. Nie powiem, że jest to najlepsze Anime pod tym względem, jednak walki w DB bardzo mi się podobają. I po trzecie, gdyż nie mogę się od tego oderwać
Ja oglądam Dragonballa ponieważ to anime ma w sobie to coś co przyciąga uwagę pozwala mi na oderwanie się od świata rzeczywistego od jego ponurej rzeczywistości i tak samo myśle o innych anime.
Zacząłem oglądać DB jak byłem dzieckiem, wychowałem się na nim i dlatego teraz oglądam bo darzę to anime wielkim sentymentem i mam wiele wspomnień
Plusy?
Wartka i logiczna (!) fobuła, wartościowi i pełni uczuć bohaterowie
To Anime jest najlepsze na świecie bo bardzo wiąga do oglądania kolejnych odcinków...
Jest niepowtarzalne i marze aby zrobiono kiedyś kolejne części Dragon Balla, ale to pewnie niemożliwe
Ja zacząłem oglądać Dragon Ball gdy miałem może z 7 lat i dotąd mi sie nie znudziło. Fabuła jest tak wciągająca mimo swej prostoty, że mogę oglądać te same odcinki wiele razy. Wiele osób twierdzi, iż nie które walki są za długie, ale mi to odpowiada. wiele wątków dzieje się jednocześnie, a walki ciekawią mnie choćby trwały po 30 odcinków. Właśnie to czekanie co stanie się w następnym odcinku najbardziej pobudzało mnie do oglądania w emisji na RTL7 (TVN7). Jak byłem mały to próbowałem samemu strzelać rękoma pociskami KameHame
No cóż DB ma coś w sobie, w zasadzie, nie licząc Czarodziejki z Księżyca było to jedno z pierwszych anime dzięki którym komiks japoński czy też kultura Japonii i cała gama innych rzeczy związana z Krajem Kwitnącej Wiśni stały się moją, w pewnym sensie pasją.
Dziwne może być to, że miałam troche mniej lat gdy zaczynałam swoją przygodę z DB, a teraz choć przybyło na liczniku ;] to nadal lubię wrócić do starego dobrego DragonBall'a. Przecież jest tyle ciekawych anime tudzież mang, gdzie fabuła czy kreska naprawdę zadziwia. Fakt, faktem - ta branża zadziwia mnie na każdym kroku. Jednakże to od DB wszystko się zaczęło, dlatego darzę to anime wielkim sentymentem. (:
Fabuła jest średnia nic szczególnego, natomiast przebieg walk (po wstępnych rozmowach typu "Vegeta Don't Do This", "Why are you doing this?" itp., itd. jak się nagadają dwa odcinki) jest niepowtarzalna i nic nigdy nieooda tego klimatu, niewątpie iż będą jesz inne udane anime, lecz tego klimatu żadne nie odda już, po drugie dobrze zinterpretowana furia, chodzi mi o to że przy furi np. Goku się w ssj zamienił itp., itd.
Naprawde przebieg walk jest urzekający, ponadto postacie oryginalne (Vegeta nie do końca - chociaż gdy ze złego staje sie dobry to już jest coś!)Układ włosów, mięśnie, to wszystko razem + Ten Cudowny klimat = Anime na skale ogólnoświatową, niepowtarzalne, nie do podrobienia (TAK JAK AF PRÓBUJĄ ZROBIĆ!!)
To by było na tyle BEST ANIME = DRAGON BALL
Ja to oglądam przez przypadek bo kiedyś nie miałem co oglądać to włączyłem telewizję i akurat leciało no i se obejrzałem pierwszy potem drugi i tak dalej
Tak ja też pamientam jak się oglądało po szkole to były czasy , ale teraz jest teraz i można sobie ściągnąć odcinki i obejrzeć, albo w necie zobzczyć.
DB Jest po prostu niepowtarzalny i to w nim lubie.