Co was najbardziej zasmuciło, wzruszyło w Db! Mnie zasmuciła śmierć Goku podczas walki z Radinem ! A rozkleiło mnie to jak Piccolo zasłonił własnym ciałem Songohana podczas walki z Nappą
Mnie właśnie wzruszył moment kiedy to Piccolo ginie zasłaniając Gohana, jeszcze kiedy Son Goku poświęca swe życie w walce z Cellem i jak Vegeta umierał na Namek.
najsmutniejszy moment to oczywiscie 64 odcinek dbgt a dlaczego bo ostatni
EDIT: bez kitu misiek masz racje to jak najbardziej byl najbardziej wzruszajacy moment dolaczam sie do tego
KTO MA ROZUM NIECHAJ LICZBE BESTII PRZELICZY
LICZBA TO BOWIEM CZLOWIEKA A LICZBA JEGO JEST 666
A już nikt nie pamięta poświęcenia Vegety, jego łez i przemówienia.
Wysadził się chcąc poświęcic życie dla tych których kochał. Nawet Babidi nie mógł zawładnąć nad jego umysłem. Zrobił to by chronić swoich najbliższych .
" Dokonam zemsty na mych wrogach.
I odpłacę tym, którzy mnie nienawidzą!
O Panie! Posadź Mnie po prawicy swej i zalicz mnie w poczet swoich świętych. "
Tak to prawda Vegeta wiedząc, że nie czeka go niebo, lecz piekło poświęcił się, aby ratować swoich bliskich. Niestety na marne. Zawsze mówił, że nienawidzi Goku, ale to była nieprawda, ostatnie jego słowa, które padły z jego ust przed śmiercią (samobójstwem) były takie : "Żegnajcie Bulmo Tronk i Songo" .
Następny wzruszający moment to był jak Piccolo zasłania swoim ciałem Gohana, aby ten przeżył. Biegnie ile sił w nogach i przez ten czas przypomina sobie, że tylko Gohan okazał choć trochę miłości .
Wzruszył mnie też moment końca tego wspaniałego anime - DragonBall'a, odcinek 64Gt. A szczególnie ten koniec jak Goku się żegna i są opisy końcowe ze streszczonym całym anime .
_\|/_Zioło jest bogiem, extaza nałogiem, sex to zabawa,a browar podstawa_\|/_
Jak dla mnie najsmutniejsza scenka to ta w której vegeta ginie (prubujac) zabic buu buu dla najblizszych, a potem byłem wkurzony ze vegeta juz latał w piekle a buu buu dalej zył
1.najbardziej mnie wzrusza 286 z seri DBZ a właściwie scena kiedy po pokonaniu Kid Buu Genki Damą Goku podlatuje do Vegety i pokazują sobie OK kciukiem ponieważ to jest dla mnie taki akt przyjaźni.
2.ostatni odcinek DBGT ponieważ mi się po prostu podoba zakończenie i jest to dla mnie sentymentalny odcinek.
3.kiedy Vegeta opowiada o swojej przyjaźni i rywalizacji z Goku i na końcu stwierdza że goku to jego jedyny przyjaciel to chyba było gdzieś koło 283 a w każdym razie podczas walki z Kid Buu i podobna "akcja" działa się jeszcze w seri GT to było gdy Goku walczył z omega Shenronem, bulma opracowywała jak zamienić Vegete w SSJ4 a on przypominał sobie stare dobre czasy ;(.
może jeszcze kinówka czy też special z Goku juniorem który jest w 1/4 wzruszający.
mnie wzruszyyla scena z vegeta kidy bogowie byli na planecie namek
w tym czasie vegeta prosil mieszkaniców ziemi o energie dla kuli gengio kiedy nik sie nie spodziewal vegeta poprosil podajrze sie nawet rozplakal aszmnie serce do gury podskoczylo prawie ja sie rozkejlem
Mi sięczęsto płakać chciało np.
-śmierć Tenshina z ręki Nappy(ale ***** z niego był!)
-Vegeta ginoł zawsze tak że smutno mi było
-i pewien motyw muzyczny , ten gdy Goku robi kule Gendi a Vegeta zostaje masakrownany przez Kid Buu.
-ostatni odcinek
-śmierć Kurina w Gt saga Super c17
-zgony Piccolo
-i wiele wiele innych
dla mnie moment poswiecenia sie piccolo,gdy nappa probuje zabic gohana...ale wzruszajace tez bylo ,a zarazem serce przepalniala duma jak po obronie gohana,kururina itd np na namek,czy z nappa wraca goku-silny,pewny i kazdy chwila budzi przerazenie wrogow
W Dragon Ball jest kilka wzuszających momętów m.in: 1.poswięcenie Szatana na Nameka 2. porzednanie Vegety z synem (samodestrukcja z Buu) 3.ostatni odcinek
Wzruszający moment był taki ze najsilniejszy wojownik na ziemi czyli mowa tutaj o son goku zawsze musiał odchodzic w zaswiaty gdzie tam musiał zawsze brzygotowywac sie do walki np z komurczakiem , Frezerem , przeciwko Vegety i Nappy którzy chcieli podbic planete a wzruszające były momenty takje jak kiedy bubu połknoł wszystkich przyjaciuł , kiedy najgrozniejsze czarne smoki musiał zawsze pokonac son goku , i wzruszający moment był taki jak ze gdy vegeta chciał uciec z ziemi to musiał uledz nawet krilanowi gdyby nie son goku , a smutne jeszcze kiedy krilan został zabity przez frezera to son goku wtedy przeobraził sie w super sajana co dla innych to było niewykonallne