Ci dwaj byli zawsze porównywani do siebie, ale tak naprawde dla was kto był najlepszy i najsilniejszy ? Uzasadnij odpowiedź xD Dla mnie najlepszy był Gohan <3
Goten mógłby być silniejszy, ale się nieprzykładał do treningu i nigdy się niemógł wykazać. Miał wielką ulge, ponieważ jako małe dziecko osiągnoł Ssj co mnie bardzo zaszokowało. Mi się zdaje, że on wcale nielubił walczyć . Gohan też mógłbyć potężny, ale on tak jak brat nieprzepadał za walką. Nieprzykładał się do treningów, bo go matka goniła do nauki.
_\|/_Zioło jest bogiem, extaza nałogiem, sex to zabawa,a browar podstawa_\|/_
zgodnie z zasadą że każde pokolenie było zdolniejsze i wcześniej osiągało SSJ to wiadomo kto był silniejszy(czyli goten), ale u Gohana było zupełnie inaczej był inny niż wszyscy, kiedy podczas walki uwalniał swoja złość nie było przeciwnika który by mu stanął na drodze.
Edit:
Rozumiem wasze wypowiedzi, że Gohan był silniejszy, ale nie zapominajcie ile Goten ma lat, pomyślcie co by osiągnął w wieku Gohana.
Czy tylko ja to widzę??
Ok, posunę się do tego stopnia, za co możecie mnie nie lubić.
Sytuacja Goku 10 lat Goten 10 lat kto wygrywa, chyba każdy zna odpowiedź na to pytanie i tylko nie mówcie mi że Goku, Goten odpala ssj i po walce.
A to że Gohan odegrał bardzo ważna role w DB to prawda i dlatego był lepszy od Gotena, ale na pewno nie silniejszy gdy miał tyle samo lat co Goten.
Koniec kropka
" Dokonam zemsty na mych wrogach.
I odpłacę tym, którzy mnie nienawidzą!
O Panie! Posadź Mnie po prawicy swej i zalicz mnie w poczet swoich świętych. "
Jak dla mnie to gohan, to zabił cela, to on uratował dzieciaki przed zamiana w landrynki, to on był silniejszy, on osiagna ssj2, on wyciagnał miecz Z i nie chce mi wiecej tego pisac ale kazdy sie ze mna zgodzi ze to był lepszy a nie goten...
Gohan był silniejszy od Gotena tylko dlatego, że był starszy i bardziej doświadczony. A poza tym Goten osiągnał ssj kiedy był jeszcze dzieckiem, więc tak czy siak Goten jakby troche podrósł to na 100% byłby lepszy Gohana
no tak ale gohan olewał treningi, a co by było gdyby ćwiczył ciągle ? moze by był silniejszy od ojca ? A tak wogóle to moim zdaniem Goten mało zrobił w db, a Gohanowi od dzieciństwa wróznowo wielką przyszłość, co by było gdyby jej nie zmarnował ..
a mi sie zdaje że jednak goten bo to on razem z trunkiem potrafił osiągnąć ssj3 w scaleniu co nawet goku i Vegecie sie nieudało a przypominam że wcześniej znali oni tylko ssj1 nie znali nawet ssj2 więc to świadczy o ich sile prawda pozatym jak wspomniał (a właściwie wpajał nam do głów) misiek z pokolenia na pokolenie Sayanie są silniejsi i jeszcze jedno przecież goten miał tylko 1 trening w życiu taki poważny trening a Gohan przeszedł naprawde wile walk a u cella to już na maxa trenował i gdyby oni trenowali tyle samo to cóż niechce mi sie już wam tłumaczyć ale było by .........
olex w pewnym sensie ma racje. jakby gohan nie zmarnował szansy na tą swoją "wielką przyszłość" kto wie co by się stało ? no, ale trudno...olał to ;/ fakt jest faktem, że jednak goten był lepszy.(tak jak mówią ~gowegetassj5 i misiek. .
Gohan byl silniejszy jednak po pokonaniu Cella zaniedbal treningi co swoja droga zauwazyl nawet Vegeta. i wtedy to Goten byl chyba nawet silniejszy a szczegolnie po scaleniu i w poziomie ssj3
KTO MA ROZUM NIECHAJ LICZBE BESTII PRZELICZY
LICZBA TO BOWIEM CZLOWIEKA A LICZBA JEGO JEST 666
hmm.. wiec jak mamy juz poruwnywac to dobrze by bylo zauwazyc ze gohan jest duzo starszy od gotena tktory znacznie szybciej osiagnal ssj w pozniejszych sagach goten zaniedbal trening i to go oslaboilo podejzewam ze jakby goten trenowal rownie zawziecie jak goku moglby nawet swego ojca przescignac w mocy wiec gohan byl silniejszy tylko z powodu zaniedbania sie przez gotena
morelowy ale zauważ że gohan w późniejszych odcnikach też zaniedbał trening ;p A gohan gdyby tez dłużej ćwiczył mógłby prześcignąć ojca, zresztą już dwa razy mu się to udało xD
Mi sie wydaje że jednak Goten był silniejszy i wogóle fajniej wygłądał .ALe w temacie jest kto jest silniejszy więc znowu mówie że Goten bo Ghan przestał ćwiczyć walke po starciu z komórczakiem. A GOten nie miał tak dużęj możliwości popisu w całym db . Jak dobrze pamiętam było tak że kiedyś GOten bił się z Gohanem i wygrał . Ale Gotenem kierował beybi i dlatego tak sie stało .
No jasne że Gohan jest silniejszy od Gohana bo zostały w nim rozbudzone moce mistic ! Gohan posiadał w dzieciństwie ogon więc mógł osiągnąć ssj4 a Goten nie posiadał ogona !
Gotem był o tyle lepszy, że szybciej osiągnał ssj. Poza tym Gohan przewyższa go w każdym calu. Tylko on osiągnąłł formę mistic, ale trzeba też wziąść pod uwagę, że Gohan jest dużo starszy od Gotena.