co myslicie o tej postaci jak dlamnie jest thebest to jest jedna z moich ulubionych postaci najbardziej podobal mi sie po polaczeniu z wszechmogacym ta jego moc ta aura mniam jest poprostu super
Szatan serduszko z pozoru nie odgrywa wielkiej roli w dbz, raczej wszyscy kochają Goku za jego naiwność , prostote i dobroć, czy tam Vegete za jego arogancję, chamskość i ignorancję, a na Piccola raczej mało kto zwraca uwagę.
A on także jest dosyć ciekawą postacią, ma zabójcze poczucie humoru, walczy finezyjnie, walki z jego udziałem są świetne. Najbardziej mi się podobała jego walka z C17 , to jest jedna z moich ulubionych walk.
Jednym słowem piccolo rlz
Też uwielbiam Piccolo fajne ma ataki i fajny miał wygląd po połączeniu z Kami-Samą taka kamienna twarz i wtedy nauczył sie tej techniki co użył na c17 to technika Kakusan Yuudou Kikiou Ha, wie chyba każdy o co w niej polega. Ja lubie grać w gre Dbz Budokai Tenkaichi 2, ponieważ tam jest szybki na samym początku gry tam własnie do momentu, gdy Goku osiąga ssj jest od niego Piccolo o wiele szybszy . Jak już Mroovster wspominał nieodgrywa on wielkiej roli w DragonBall, ale lubie go za to, że jest taki tajemniczy , ale jeszcze bardziej tajemniczy jest Vegeta .
_\|/_Zioło jest bogiem, extaza nałogiem, sex to zabawa,a browar podstawa_\|/_
To jedna z moich ulubionych postaci w DB z czasem już nie odgrywa już tak ważnej roli ale zawsze ma fajne pomysły ! Podoba mi się jego walka z c17 jedna z najlepszych walk w DB ! Szkoda że w Gt prawie go nie ma !
ja go lubię ale nie przesadzam w tym. podoba mi się jego poświęcenie dla Gohana i przyjaźń z nim ponieważ Gohan jest to "pierwsza osoba do której się zbliżył" i którą zawsze chronił. podoba mi się również że zawsze rzucał sie na zawodników silniejszych od siebie i choć i tak wiedział że nie podoła to stawał do walki i zawsze robił to widowiskowo. zazwyczaj ratował przyjaciół gdy już powiedzmy mieli spotkanie 5 stopnia z glebą
mi podoba sie jego atak Hellzone granade o którym wspomniał Wariat
Mi ta postać bardzo sie bodoba . Ma ciekwy wygląd fajną aure. Ta postać była by bardzo realistyczna gdyby nie jego kolor skury. Szatan sie nawrócił i był spoko kolesiem . W pierwszej seri db był moim idolem
Ja na początku go nie lubiłam. Wydawał mi się jakiś taki dziwny...xD
Ale przekonał mnie do siebie jak zajął się treningiem Gohana. Wtedy pokazał, że może być miły
Popieram odpowiedzi u góry, że walki z Szatanem były genialne.
Och Piccolo jakże to majestatyczna i poukładana postać. Choć nie przypadł mi tak bardzo do gustu, to i tak go lubię. Uzasadnienie ? Proste lubię go za to że jest w Dragon Ballu. Ale tak poważniej to po prostu był silny, na początku nawet najmocniejszy, z czasem o nim zapominamy ,gdy zostaje ze swoją ukochaną ziemią umiera ...
Piccolo jest moją drugą ulubioną postacią ^___________^ ( na pierwszym miejscu jest Vegeta). Podabo mi się jego styl walki i to że chodź udaje niedostępnego jest taki millutki ^___^ . Poruszyło mnie to jak oddał życie za Gohana...
o przepraszam ale nie dodałam jeszcze jednej bardzo ważnej rzeczy! Piccolo był bardzo inteligentny i umiał ocenić sytuacje nie zakładając jej z góry... : ) no to na tyle przepraszam że zapomniałam tego dodać i zrobiłam bałagan...
Eh opcja edytuj.. - dop. mayday
C ja mysle o Szatanie ... mysle ze jest spoko postacia czasem odgrywal bardzo wazne role i poswiecal sie bardzo dla ziemian , najpier uwazal ich za wrogow ale pozniej zszedl na dobra droga i na niej pozostal do konca.
Szatan to jedna z moich ulubionych postaci, żadko się wzrusza, poważny, nie ma kompleksów a'la Vegeta, a przynajmniej nie pokazuje ich, wygląda bardzo groźnie jak jest wkurzony-ogólnie świetna postać
mój ulubiony po Vegecie koleś z DB walki z jego udziałem byly fenomenalne był odwarzny i się rzucał zawsze do walki nawet jak wiedział ze nie ma szans, często się poświęcał dla wszystkich, zasłonił Goku przez Freeza Beam, wszedł do Piekła aby wyciągnąć Goku, zasłonił Gohana przed Nappą, on poświęcał się najwięcej ze wszystkich, był też źle wychowany podsłuchiwał jak Goku gadal z Trunksem ^^