SUPER SAIYAN'IN - pojawia się raz na tysiąc lat. Przekracza on wszystkie granice, których nie mogą przekroczyć nawet najgenialniejsi wojownicy
Moim zdaniem Saiyan'ie mięli zbyt mało treningu lub 'walk na granicy śmierci', dlatego nie mogli osiagnąć legendarnego poziomu Super Saiyan'ina, ale najbliższy by osiągnąć ten stan był Bardock ojciec Son Goku, oczywiście gdyby nie zabił go Freezer.
Vegeta był przekonany, że jak 'ta legenda' jest prawdziwa to tylko i wyłącznie on mógł zostac Super Saiyan'inem, ponieważ nie zna litości i jest brutalny...
Jak wszyscy wiemy okazało się, że to nie była legenda i wszyscy Saiyan'ie mogli osiągnąć poziom Super Saiyan'ina tylko musięli bardzo ciężko pracować, a pierwszym, który go osiągnął był główny bohater Anime, czyli Son Goku
Autor
RE: Dlaczego wcześniej Saiyan'ie nie mogli osiągnąć poziomu SSJ??
no zgadzam sie z toba w zupelnosci vegeta byl az za bardzo przekonany o tym ze to on bedzie pierwszy i sie przeliczyl ale z jednym sie wacham co do tego kto pierwszy osiagnal ten poziom jak dla mnie byl to broli chyba co nie !!??
Szatan serduszko rulez!!!
Autor
Broly czy Son Goku
Teraz właśnie zacząłem się zastanawiać, ale zwróćmy uwagę na to, że widzimy jak Son Goku Przyjmuje formę Super Saiyan'ina natomiast nie widzimy tego przy Broly'm więc nie możemy dokładnie stwierdzić, który z tej dwójki był 'pierwszy'.
Dlatego stwierdziłem, że Son Goku jako pierwszy przyjął postać Super Saiyan'ina
Autor
Pierwszy poziom Ssj osiągnoł Brolly. Jest pokazane w kinówce jak ma z 10lat i jest na Ssj i rozwala planety , więc się z tobą Heinie niezgadzam. A mówiąc o Legendarnym Sayjaninie, który się rodzi raz na 1000lat jest Brolly, ponieważ tylko on posiadał ulepszenie poziomu Ussj, który zwał się Lssj. Dawał on duży przyrost mięśni co jak każdy wie daje dużo siły i wytrzymałości, ale to go wcale niespowalniało, a wręcz przeciwnie dawało mu szybkość. Vegeta jest brutalny, ale nie tak jak Brolly, który sam nieraz uderzał ojca i bawił sie stworzeniami żywymi. Można powiedzieć, że był psychiczny, bo chciał zabić Goku za to, że w inkubatorze płakał . Jego ojciec Paragas musiał kupić naszyjnik dzięki któremu go kontrolował. Paragas sam chciał kontrolować Brolly'ego, bo chciał władać wszechświatem, ale go nierozwalić w przeciwieństwie do jego syna . Wracając do temu chciałem powiedzieć, że wcześniej od niego nikt nieosiągnoł Ssj, bo brakowało im trudnego treningu. W kinówce specjalnej- Bardock the father of Goku jest pokazane, że zamiast Sayjanie walczyć z Friezą to się zabawiali i wyśmiewali z Bardocka, który mówił prawdę. Vegeta by tak szybko nieosiągnoł Ssj jakby tyle razy niebył leczony lub wskszeszany . No może pod koniec Db Z jak był Majin miał by już Ssj . A więc to chyba tyle .
_\|/_Zioło jest bogiem, extaza nałogiem, sex to zabawa,a browar podstawa_\|/_
Buhahahha!! Mi się wydaje ż prede wszystkim Vegeta osiągnął SSJ bo chciał dorównać Goku ...
No ale wydaje mi się też że np Saianie z Drużyny Bardocka mogli osiągnąć SSj gdyby ich nie zabito
Autor
wszystkim sie wydaje,
Dla mnie to wygląda tak.
Aby osiągnąć poziom SSj należy zgromadzić w sobie odpowiednia ilość energii, a w przypadku SSj należało jeszcze się rozzłościć. Także każdy Saiyjanin mógł być ssj wystarczy tylko posiadać określony poziom mocy.
Hmm teraz kto pierwszy, Broliego widzimy chyba po raz pierwszy z ssj w 8 kinówce, zresztą czy to ważne, Broliego zabili, Songo wygrał i jest OK, ważne kto okazał się silniejszy a nie kto pierwszy osiągnął poziom, takie moje zdanie . (co komu po ssj skoro gryzie glebe )
" Dokonam zemsty na mych wrogach.
I odpłacę tym, którzy mnie nienawidzą!
O Panie! Posadź Mnie po prawicy swej i zalicz mnie w poczet swoich świętych. "
a dla mnie to w poście miśka wszystko by się zgadzało ale według mnie nie wystarczy określony poziom mocy ponieważ trzeba jeszcze bardzo chcieć ten poziom osiągnąć trzeba tego pragnąć całym ciałem i duszą a powód jest chyba nieważny czy dla dobra czy dla zła. więc tylko osoby obdarzone determinacją mogły go osiągnąć które bardzo tego chciały jak np Vegeta osiągnął go bo chciał pokonać GOKU i w obronie siebie a Goku aby pomścić swoich bliskich. ale to by sie odnosiło tylko do 100% Sayan jin ponieważ reszta z pokolenia na pokolenie miała coraz łatwiej.
To na pewno wściekłość i wielka siła sprawiają, że sayianie przechodzą w ssj a że na początku nie było odpowiednich sutuacji to nie wina sayian zamieszkujących vegetę
Autor
To proste . Wystarczy spojrzec na to jakim trzeba byc zeby wejsc na ssj.
Trzeba byc wscieklym. I to raczej ze smutku . A Saiyanie byli raczej zbyt dumni zeby stac sie naprawde wscieklymi . No i trzeba osiagnac odpowiednio wielka ilosc energii , a Saiyanie (o dziwo) nigdy nie przekroczycli 1 mln . Frezer nie byl Saiayanem
Autor
Moim zdaniem saiyanie obijali sie i nie trenowali wystarczajaco, uwazali sie za najpotezniejszy lud i nie musieli trenowac by podbijac inne ludy.Co do poziomu energi zgadzam sie tylko czesciowo. Ktos kto miał poziom 300 nie mógł sie zmienic to fakt ale songo jak sie zmienił to był wyczerpany walka z frezerem wiec poziom jego mocy nie mógł byc zbyt duży. a mimo to zmienił sie pod wpływem samych emocji. Ups chyba skopiowałem troche wypowiedzi Heinie no ale to pokazuje że nie jestem sam.
I zrób Mi co
Autor
Myśle że nie mogli osiągnąc poziomu SSJ bo nie mieli wystarczająco wymagających przeciwników i praktycznie nie zależało im na nikim a przez to nie mieli podstaw do wielkiego gniewu.
Autor
Mi sie wydaje ze sajanie z vegety bardziej wszstko niszczyli niz trenowali uwazajac siebie za najsliniejszych ludzi wszechswiata a po za tym goku i tak tyle razy byl w zaswiatach i jeszcze ten trening w 100 krotnie zwiekszonej sile ciazenia
Kakarotto...!
I won't let you!
Autor