A ciekaw jestem co napiszecie o Hellsingu? Co prawda jest to krótka seria, po za tym nie każdy lubi wampiry, ale mi się bardzo podoba. Zwłaszcza po japońsku. Głosy postaci są ganialnie dobrane!!!! Manga jest również na bardzo dobrym poziomie (może nawet lepszym).
Hellsing jest genialny, manga to po prostu majstersztyk. Za to anime jest po prostu spie*****ne . Miałam uczucie, że ktoś się spieszył robiąc to anime, jest tragiczne, kreska jest po prostu *&^*%#$%# - no właśnie.
Sama fabuła jest niezła, aczkolwiek i w tym wypadku wole mangę.
A to jeden z moich ulubionych cytatów, z mangi, może trochę długi ale warty przeczytania :
"- Co się stało, czemu beczysz, co ?
- W szkole mówią, że jestem dzieckiem zabójcy. Zabójcy, który idzie na wojnę za pieniądze.
- No i co ? Przecież to prawda. Jesteśmy najemnikami od całych ośmiu pokoleń. Wszyscy od pra pra pradziadka począwszy. Przecież Twój ojciec zginął jako najemnik w Kolumbii. Za bardzo się starał, żeby zarobić na Twoje narodziny. Tobie jeszcze nikt o tym nie powiedział ?
- To dziadek... Dziadek też kogoś zabił ...?
- A pewnie. I to wielu.
- A...Ale dlaczego? Dlaczego zabijasz ludzi ?
- Dlaczego jestem psem wojny ? Dla szmalu.
Jesteśmy wynajmowani z różnych powodów. Dla swoich przekonań, dla obalenia ustroju, dla podtrzymania ustroju, dla napaści, dla obrony, dla ojczyzny, dla rodziny, dla kobiety, dla prochów, dla jedzenia. Ale my tych rzeczy nie kumamy, wiemy, że są ważne, ale wiemy też, że dałyby się załatwić bez dobywania broni. Tylko czy dobywanie broni musi mieć aż takie znaczenie ?
Myślę, że kilka dolców to wystarczający powód. Z drugiej strony patrząc, taki gówniany napiwek wystarcza nam jako powód do ryzykowania własnego życia. Za te kilka dolców, możemy być na polach walki całego Świata. Za te kilka dolców możemy mordować i być mordowanymi. Do tego nikt Cię do niczego nie zmusza, możesz robić co Ci się podoba. Te kilka dolców na polu walki waży więcej niż życie swoje czy cudze.
Nasza rodzina to zbieranina takich właśnie śmieci. Przykro mi, ale Ci co Ci dokuczają mają do tego podstawy. Ale co Ci będę tłumaczył, niedługo sam wszystko zrozumiesz. Bo przecież... jesteś naszym wnukiem."
Co prawda oglądałem 2 odcinki tego , ale nic takiego mnie w nim niezaciekawiło i dalszych odcinków już niechciało mi się oglądać , PodobaL mi się jedynie sposób wykonania . Siwaa jak zawsze poeta AH ta vena , podobnie jak Misiek . Nieobrażajcie się to miało być w postaci miłego komplementu co prawda chłopak chłopakowi komplement to niewypada , ale zdaża sie
_\|/_Zioło jest bogiem, extaza nałogiem, sex to zabawa,a browar podstawa_\|/_
ja z checia sobie to sciagne jest osiagalnie czy z torrenta czy przzez megaupload chetmnie pobiore nawet mialem ochote wczesniej juz to zobaczyc chyba na hyperze lecailo ale nie jestem pewien (danow temu z kilka lat )
^ mag1ku
Znaki przestankowe są po to, żeby je używać.
Bez nich Twoja wypowiedź jest chaotyczna i cholernie nie zrozumiała. Skoro się wypowiadasz na forum, to nie piszesz dla siebie ale dla innych. A skoro tak, to pisz w taki sposób, żeby inni Cię zrozumieli.
Hellsing jest wart uwagi naprawdę. Moim zdaniem ma lekko melancholijny nastrój. Zgadzam się z Siwaa że anime po prostu jest zrobione od tak sobie ale manga za to świetna. Polecam ^_______^
Hellsing jest bardzo fajny ale to nie jest moje ulubione anime jest na 4 miejscu podoba mi się fabuła i to że jest krew a szczególnie to że jest o wampirach a więc jest bardzo fajny ale nie lepszy