Obydwa zwiastuny zapowiadają MIAŻDŻĄCY film na podstawie komiksu Franka Millera (twórcy między innymy "Sin City - Miasto Grzechu".
Już wiem że to jest dla mnie najbardziej oczekiwany film roku '07 ^_^
A cy wy sądzicie???
Jak na mój gust to:
THIS! IS! SPARTACULAR!!!
Jednym Bozia dała rozum a innym opcję EDIT sesesese
jak oglądałam trailery to oczy wybałuszyły mi się i prawie wypadły Fajne efekty ^-^ więkrzość robiona komputerowo , ale za to jak! Musze iść na to do kina nie ma innej opcji!! dobrze zapowiadający się film i podoba mi się fabuła ^____^ nie wiedziałam że jest to film na podstawie komiksu....
Oglądałeś(aś) wspomniane w pierwszym moim poście Sin City??? To właśnie był film na podstawie komiksu ^^
PS: dla kolejnych forumowiczów: fabuła opowiada historię 300 Spartan którzy pod wodzą króla Leonidasa pokonali wojska perskie pod Termopilami zamieniając ich w perskie dywaniki ^_^
THIS IS SPARTA!!! -_-
ten tytuł się nieźle zapowiada, przynajmniej w moich oczach. na pewno warto by iść na to do kina ponieważ w kinie z pewnością byłby lepszy efekt dźwiękowy. same trailery bardzo mi się podobały i fajnie że je nam pokazałeś bo film warty uwagi. czekam na ten tytuł z niecierpliwością
Efekciki kul , ale boje sie tlumacznia na PL xD W kazdym razie ten film kupie na dvd , co oznacza ze jest warty zobacznia , bo ja rzadko kiedy kupuje filmy.
Nie moge sie juz doczekac .
Chyba najlepszy film tego roku.
Troche podobne do Troji ale więcej efektów specialnych.
Ale ten komiks zrobił amerykanin więdz spodziewam się troche tępej fabuły , moim zdaniem film powinien byc odwzorowaniem bitwy , stracił by na efektywności ale ja bardzo lubie historie.
A więc powiem tyle, że ten film jest najlepszy jaki widziałem w moim krótkim jak dotąd życiu. Osiągnie on wielke sukcesy, a nawet jeśli nie to w moich oczach zawsze będzie wielki. Nigdy go wcześniej nie widziałem, ani o nim nie słyszałem, ale ten film jest The Best i niema mocnych abym na niego do kina nie porzedł.
_\|/_Zioło jest bogiem, extaza nałogiem, sex to zabawa,a browar podstawa_\|/_
Kolejna "Troja" choć tym razem mam nadzieję, że nie zmarnuje w kinie następnych kilku godzin. Tak, świetnie oceniacie ten film, zobaczymy co z tego wyjdzie. Na jakieś wielkie nagrody filmowe nie liczę, i liczyć nie będę. Lubię tego typu produkcje, lecz ten wygląda na takie, który opiera się tylko na walce, mniej na jakimś przesłanie, z resztą pożyjemy zobaczymy.
Może będzie hit, a może shit...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności." - A. Einstein
Z fabułą nie ma się co czarować: chyba każdy zna tę historię xDD no chyba że leżakował sobie na historii ^^ ale przypadków klinicznych nie bede analizował...
PS:THIS IS SPARTA
300 Spartan walczy z 1 mln armią perską i ich pokonuje - cała fabuła ^^ tyle że film poakzuje to w bardziej krwawym świetle ... ^^ czytałem sporo recenzji i obejzalem sporo trailerów na film ide na 100 % będzie zawalisty
A kto powiedział że ci Spartanie pokonują persów? Film jest oparty na prawdziwym wydarzeniu kiedy to Król Leonidas postanowił że poświęci życie swoje i jego żołnierzy aby dać czas na ucieczke ateńczykom. Widać kto wagarował w szkole ;p
Mam nadzieję, że bedzie to lepsza produkcja amerykańska niż dotychczas. Troja też miała być super, nie wspominając o innych filamch tego typu. Trailery zawsze są ciekawie zrobione, zobaczymy jak zrobiony jest film. Wtedy będę oceniać. Narazie neutralnie.
Kazuma_THIS_IS_SPARTA-_- napisał/a:
A kto powiedział że ci Spartanie pokonują persów? Film jest oparty na prawdziwym wydarzeniu kiedy to Król Leonidas postanowił że poświęci życie swoje i jego żołnierzy aby dać czas na ucieczke ateńczykom. Widać kto wagarował w szkole ;p
Tylko, że to nie film opaty na faktach tylko komiksie. No chyba, że uważasz, że w tamtych czasach ziemię zamieszkiwały istoty pokroju orków z WP, jak widać na trailerze.
a ja jeszcze dodam informację że byłem dziś w kinie i widziałem na plakacie że jest już albo w niedługim czasie wyjdzie gra na podstawie tego filmu lub komiksu więc liczę, że uda mi się ją zdobyć na platformę PS2.
PS. nawet nie wiecie jak ten trailer w kinie wygląda zajedwabiście po prostu to się nie da porównać do tego co zobaczyłem o 40 minut wcześniej na kompie .
Z tego co widziałąm w telewizji to ten film jest poprostu genialny !
Coś w rodzaju Troi, ale jeszcze LEPSZY ^_^
Urywki walk, które widziałam były genialne. Te miecze, zbroje i ta chęć wygranej. Cudooo...
Nie pomyle sie jeśli powiem, że to będzie jeden z lepszych wilmów roku 2007.
Ten Film jest wyczespisty jak sie wyraze w kinie byłem i podobały mi sie 2 texty jeden
przybysz: to jest głupota
przywódca: To nie jest głupota to sparta
film super polecam
Kazdy popełnia w zyciu błedy Ja popełniam niedosc ze duze to duzo chodzi o błedy ort.
mis150 napisał/a:
Ten Film jest wyczespisty jak sie wyraze w kinie byłem i podobały mi sie 2 texty jeden
przybysz: to jest głupota
przywódca: To nie jest głupota to sparta
W oryginale:
"przybysz":This is madness!!
Leonidas:Madness?...(tu chwila ciszy) THIS!! IS!! SPARTA!!!!(i frontkick w klate )
a mnie się podobało w komiksie gdy koleś pyta "What is your proffesion?" a tu wszyscy podnoszą włócznie wysoko w powietrze super scena pokazująca naturę tych spartan
Super filmik godny polecenia ze względu na efekty dźwiękowe (chociaż w kinie w moim "mieście" nie było prawie nic słychać) wogóle interesuje się historią więc ten film bardzo mnie wciągnął ukazuje wiele rzeczy które naprawdę zdarzyły się w historii (dla niewiedzących: król Leonidas żyła naprawdę) to tak jakby iść na ten fil zamiast siedzieć nad książkami z historii i jakoś bardziej się utrwala
Jakoś bardziej się utrwala??? xDD jakoś wątpie czy mój historyk byłby zadowolony gdybym mu powiedział że w bitwie pod Termopilami brały udział nosorożce i jakieś mutanty na łańcuchach ale jeśli o ogólny zarys historyczny to tak. Założę się że wielu ludzi po obejrzeniu filmu sięgnęło do podręczników żeby dowiedzieć się czegoś więcej o tejże bitwie tak jak ja na przykład