Już od pewnego czasu, można zauważyć, iż na stronie w komentarzach pojawiają się tak zwaniu "userzy" którzy umieszczają linki do przeróżnych stron, najczęściej zawirusowanych. Niestety, z botami, toczona jest walka już od wielu lat, do teraz nie odnaleziono na nie 100% "lekarstwa" aby pozbyć się ich na stałe. Nas zaatakowały, staramy się je powstrzymać, lecz jak już wcześniej wspomniałem nie jest to proste.
Założyłem ten temat, z prośbą do Was:
Jeżeli znajdziecie gdzieś tylko jakiegoś "bota" w komentarzach prosimy abyście zgłosili się natychmiastowo do Administracji na PW.
Z góry dziękujemy.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności." - A. Einstein
nie ma sensu, kazdy comment jest pisany przez innego uzytkownika , z innego IP, a wiec nie ma sensu ich banowac...
Po prostu wykasuje komentarze w artykulach, bo i tak sie tam maly spamik robil
Sprawa z botami, mamy nadzieję, została zakończona. Mroovster zainstalował moda, który przy rejestracji prosi o wpisanie kodu, który jest obok. Jest to jedyna, sprawdzona metoda.
Temat nieaktualny.
Zamykam
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności." - A. Einstein