wpadlem ostatnio na taki pomyslze niebylo by zle jakby admini zalozyli nowy dzial pt."Giełda" mogli bysmy tam oglaszac czy mamy moze jakies gry albo rozne takie rzeczy na sprzedaz i kto by byl zainteresowany pisal by to!!np.ja chcialbym od kogos kupic gre i pisze taki temat jaka to gra i za ile chcialbym ja kupic a ten kto ma to pisze ze chce ja sprzedacP co wy nato takie nasze male allegro
ja jestem na tak miejsce gdzie mogli byśmy ogłaszać co mamy do sprzedania a najlepiej związanego z DB ale nie wiemt co na to Mroov a go teraz nie będzie w każdym razie fajnie by było gdyby ktoś miał coś fajnego związanego z DB na sprzedaż i miał to gdzie ogłosić a nie nowe tematy zakładać że chce coś sprzedać
Cóż, spotkałem się z tym na wielu innych forach, i przyznam się, że jest to bardzo fajny sposób sprzedaży.
I choć niestety kilka razy widziałem, sytuacje kradzieży, to mam nadzieję, że jak Twój pomysł morelowy zostanie zaakceptowany, nikt na tym forum nawet o złodziejstwie nie pomyśli!
Nie będę nic więcej pisał tylko powiem, iż jestem na tak
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności." - A. Einstein
Wszystko w teorii pieknie ładnie, ale co bedzie jak ktos kogos oszuka, cała stronka na tym ucierpi, a oszust pozostanie bezkarny, bo napewno nie poda prawdziwych danych.
Wystarczy ze przytoczę aktualna sprawę, właśnie przewód został otwarty(sorry za prawnicze zwroty), po prostu facet wylicytował nieistniejący samochód na Allegro i wytoczył sprawe oszustowi i moim zdaniem wygra, dostanie odszkodowanie.
W przypadku forum jest to niemożliwe, wiecie jakie zasady panuja na Allegro, list zwrotny przy rejestracji itd.
Wszystko bedzie pieknie i ładnie do czasu aż ktoś kogos nie oszuka, a tego sie nie uniknie, i nie będzie jak wyegzekwować konsekwencji
sprawa do przemyslenia.....................
" Dokonam zemsty na mych wrogach.
I odpłacę tym, którzy mnie nienawidzą!
O Panie! Posadź Mnie po prawicy swej i zalicz mnie w poczet swoich świętych. "
Hmm Ja tez sadze ze to jest dobry pomysl ale wlasnie z tymi oszustwami ... jest maly problem bo oszust nie poniesie kary ... a ten co kupi bedzie stratny wiec jest sie nad czym zastanawiac
Nie zrozumcie mnie źle ale wśród fanów DB którzy są na stronce raczej mało jest osób dorosłych(nie chodzi mi o wiek tylko o odowiedzialność za takie nrzeczy).
Jednym Bozia dała rozum a innym opcję EDIT sesesese
Hmm... To nawet dobry pomysł. Będzie można się ogłaszać z rożnymi rzeczami na sprzedaż. Ale...(zawsze jakieś jest)...tak jak wsześniej jest napisane OSZUSTWA. Nikt tego nie uniknie...
hmm...mozna tez zrobic tak ze tylko osoby godne zaufania waszym zdaniem moga brac udzial w "licytacji"tzn np.osoby bardzo aktywne na stronce te ktore juz poznalismy na forum i te ktore sa tu dosc dlugo !!! oczywiscie takie osoby ktore swiezo sie dolaczyly nie beda brane pod uwage ale to oczywiscie tylko moje zdanie zreszta mrovster bedzie wiedzial najlepiej komu mozna zaufac
ja uważąm że można by to zrobić tak że wybrali byśmy kogoś kto podjął by sie i był by naprawde godny zaufania a robili byśmy tak:
po wykupieniu jakiegoś przedmiotu kupujący wysyła kase a sprzedający przedmiot do jakieś osoby wybranej (tak jak powyżej) która najpierw by sprawdziła czy przedmiot się zgadza i kwota również a następnie jeśli by sie zgadzało to wysyłała by to dalej choć trzeba by wysyłać hajs na podwujną wysyłke .. zastanawiem sie tylko co jeśli przedmity sie niezgadzają???? może ktoś ma jakiś pomysł
Bezsens... 2 wysyłki, i co będę 20 zł wydawał? Stanowczo NIE.
"tylko co jeśli przedmity sie niezgadzają???" - albo sprzedający przeprasza i towar zostaje zwrócony - oczywiście kupujący otrzymuje pieniądze, lub BAN
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności." - A. Einstein
Wariat ostatni raz takie coś widze
naucz się używać EDITA
To co tutaj właśnie odwaliłeś to sie nazywa SPAM
Jak se chcecie pogadac to na gadu, czata, czy PW
Taaa co do tego nie ma żadnych wątpliwości
ale jak na razie to dla ciebie zabawa a ^^Dragon Ball Most Wanted^^ się skończyła. Tak zwane GAME OVER
Ban dla nooba za tego posta i to co napisał w temacie "zamawiajcie"
Dział giełda jest mi obojętny , ale dział teledyski i tapety by się przydał . Może teledyski nie do końca , bo niewiem ile osób tu sie takim czymś bawi , ale ja tak .
_\|/_Zioło jest bogiem, extaza nałogiem, sex to zabawa,a browar podstawa_\|/_