Autor |
Chrześcijańska wizja końca świata, a proroctwo Oriona 2012 |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 26-12-2007 17:38 |
|
|
Przed przeczytaniem polecam lekturę następującego tematu
-->The End... czyli zmiana Biegunów<--
Święta, czas miłowania się i spotkań rodzinnych, tak też było u mnie w domu, gdy zawitał do nas, mój wujek Arek. Rozmawialiśmy przy wigilijnym stole,o religi chrześcijańskiej i o tajemnicach fatimskich. Wujek powiedział mi, że Jan Paweł II poznał wszystkie tajemnice, z czego trzecia jest utajniona. Jednak nie całkowicie, ponieważ jej fragmenty można przeczytać w internecie. Wujek zaciekawił mnie opowiadając mi II tajemnice fatimską "Pojawić się ma czarny papież, który ucieknie z Watykanu" Każdy z was sądzi no ok, jak czarny to czarny. Mój wujek zwrócił jednak uwagę, na Benedykta 16-stego. "Czarny Papież" Może też oznaczać, papierza ze złego ludu, z ludu niegdyś czarciego, wielokrotnego okupanta. I zwrócił,tu moją uwagę wskazując na lód Niemiecki. Nie można było się z nim niezgodzić. W niemczech nadal większość rządących, to byli faszyszci, a przeszłość mają taką, jaką mają, więc.. Wtedy jeszcze nie podejrzewłem, że uda mi się to w jaki kolwiek sposób połączyć, z Orionem. Idźmy więc dalej. Chciałem iść tropem wujka, wiedziałem, że do tego celu musiałbym się posłużyć trzecią tajemnicą Fatimską, która nie była odtajniona "Jednak, w internecie znalazłem jej opublikowane fragmenty, które pozwole sobie teraz przytoczyć:
[...] Piszę w duchu posłuszeństwa Tobie, mój Boże, który mi to nakazujesz poprzez Jego Ekscelencję Czcigodnego Biskupa Leirii i Twoją i moją Najświętszą Matkę.
Po dwóch częściach, które już przedstawiłam, zobaczyliśmy po lewej stronie Naszej Pani nieco wyżej Anioła trzymającego w lewej ręce ognisty miecz; iskrząc się wyrzucał języki ognia, która zdawało się, że podpalą świat; ale gasły one w zetknięciu z blaskiem, jaki promieniował z prawej ręki Naszej Pani w jego kierunku; Anioł wskazując prawą ręką ziemię, powiedział mocnym głosem: Pokuta, Pokuta, Pokuta! I zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jest Bóg: "coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzą przed nim" Biskupa odzianego w Biel "mieliśmy przeczucie, że to jest Ojciec ¦więty". Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą; Ojciec ¦więty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżący, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem, szedł modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swojej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego Krzyża, został zabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z broni palnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób, zginęli jeden po drugim inni Biskupi Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób świeckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami krzyża były dwa Anioły, każdy trzymający w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali krew Męczenników i nią skrapiali dusze zbliżające się do Boga.
Tłumaczenie odtwarza wiernie tekst oryginalny, w tym także niedokładności interpunkcji, co zresztą nie przeszkadza w zrozumieniu tego, co widząca chciała powiedzieć.
Wtedy mnie olśniło, Wedle tego co tutaj jest napisane, w połączeniu z moją teorią. Ta "Wielka Wojna", o której jest tutaj mowa rozpocznie się , po skończeniu panowania pieczy, nad Watykanem Benedykta 16 a więc już niedługo. Wszyscy jednak czytając to mogą odnieść wrażenie, że na ziemie zejdzie antychryst i zabije wszystkich ludzi. Jednak wcale nie musi tak być, kto powiedział że biblia słowo w słowo mówi wszystko jasno? Wtedy skojarzyłem sobie proroctwo Oriona na rok 2012, odsyłam tutaj do tematu "In The End" "Wielka Wojna, która zmiecie wszystko"-Wielki kataklizm spowodowanym zmianom jakie zachodzą podczas, przesunięcia się biegunów...Pomyślcie jeśli to się sprawdzi, ludzie będą się zabijać tratować aby gdziekolwiek uciecm jednak odwrotu już nie będzie, kataklizm wszystkiego dopełni. Jednak, oki mówimy czarny Papież..Jest powiedziane że w Watykanie nastąpi kryzys...Oto co powiedziała mi moja przyjaciółka, gdy była na audiencji, u Benedykta 16 "Wszędzie czułam taką sztuczność gdy byłam tam z nim w ogrodach, czuło się taką sztuczność każdy mu przyklaskiwał wiwatował..Ale wydawało się że robią to tylko dlatego że jest papieżem, bez rzadnych zbędnych uczuć..Nawet, gdy go widziałam jak mówił te kilka słów po Polsku, wogóle mnie to nie ruszyło...Poprostu nic wtedy nie poczułam, było zupełnie inaczej niż gdy jeszcze będąc młodsza widziałam Jana Pawła II..." Więc widzicie dwa różne zestawienia..Czyżby w Watykanie już działo się źle? Wracając do Tajemnicy Fatimskiej...Największe wydarzenie...Euro 2012...Zarazm zaraz, powiedziane jest, że papież ma rządzić w Watykanie 7 lat...Do roku 2012, o ile dobrze licze minie sześć, a więc jak to? Rozmawiałem, z moją nauczycielką Fizyki, powiedziała mi, że zmiana biegunów, może rozpocząć się 21 Grudnia, 2012 roku, jednak zanim bieguny się zmienią minie jeszcze kilka miesięcy. Spowoduje, to olbrzymie kataklizmy w różnych częściach świata, bo przecież nikt nie mówił, że zniszczy wszystko jeden wielki. Więc ta wizja 7 lat jest bardzo prawdopodobna. Teraz jedna kwestia, proroctwa mówią, że papież będzie musiał uciekać z Watykanu..Tak jeśli nastąpią kataklizmy, wtedy będzie musiał się uchronić, a, że papież jest najbardziej poważaną głową kościoła Katolickiego, napewno Watykan opuści...Z godziny na godzine zaczęło mi się to coraz bardziej klarować. Wpadłem na pomysł aby sięgnąć do Bibli i przeczytać Apokalipsę, miałem przeczucie, że tam powiąże, ze sobą wiele faktów. I rzeczywiście, nie myślałem nawet że w tej chwili tyle ich będzie. Najpierw zaś, przytoczę fragment, który mnie najbardziej zaintrygował:
"Doznałem zachwycenia w dzień Pański i posłyszałem za sobą potężny głos jak gdyby trąby (11) mówiącej: Co widzisz, napisz w księdze i poślij siedmiu Kościołom: do Efezu, Smyrny, Pergamu, Tiatyry, Sardów, Filadelfii i Laodycei. (12) I obróciłem się, aby widzieć, co za głos do mnie mówił; a obróciwszy się ujrzałem siedem złotych świeczników, (13) i pośród świeczników kogoś podobnego do Syna Człowieczego, obleczonego [w szatę] do stóp i przepasanego na piersiach złotym pasem. (14) Głowa Jego i włosy - białe jak biała wełna, jak śnieg, a oczy Jego jak płomień ognia. (15) Stopy Jego podobne do drogocennego metalu, jak gdyby w piecu rozżarzonego, a głos Jego jak głos wielu wód. (16) W prawej swej ręce miał siedem gwiazd i z Jego ust wychodził miecz obosieczny, ostry. A Jego wygląd - jak słońce, kiedy jaśnieje w swej mocy. (17) Kiedym Go ujrzał, do stóp Jego upadłem jak martwy, a On położył na mnie prawą rękę, mówiąc: Przestań się lękać! Jam jest Pierwszy i Ostatni (18) i żyjący. Byłem umarły, a oto jestem żyjący na wieki wieków i mam klucze śmierci i Otchłani. (19) Napisz więc to, co widziałeś, i to, co jest, i to, co potem musi się stać. (20) Co do tajemnicy siedmiu gwiazd, które ujrzałeś w mojej prawej ręce, i co do siedmiu złotych świeczników: siedem gwiazd - to są Aniołowie siedmiu Kościołów, a siedem świeczników - to jest siedem Kościołów."
Najpierw skupiłem się na trąbach, trąb było kilka, z tego co pamiętam siedem, w które grali aniołowie. Próbowałem, to powiązać, trąba i odgłos trąby oznacza coś, dużego wielkiego wielkie wydarzenie...Według mnie złe wydarzenia..Najpierw stawiałem na największe ataki terrorystyczne, jednak szybko okazało się, że jest ich zbyt wiele i nic z tego. Wtedy pomyślałem, że jeśli to wszystko ma zgadzać się z moją teorią, musi mieć to powiązanie z Orionem..Wielkie zmiany klimatyczne...Chwila zmiany klimatyczne? No jasne, w internecie poszukałem statystyk, z nich wynika że od 2000 roku a jaśniej od początku 2001 roku, nasilenie zmian klimatycznych wzmaga się coraz bardziej..Wtedy pomyślałem, największe katastrofy klimatyczne od 2001 roku. I rzeczywiście było ich sześć...Od Tsunami, po Katrine, aż do Wielkiej powodzi w Wielkiej Brytani, do 2012 roku pozostało 4 lata, a więc ta jedna karastrofa, może się jeszcze wydarzyć.
"Według Geryla, Ratincksa i naprawdę niemałej rzeszy ich zwolenników takie przebiegunowanie zdarza się cyklicznie co ok. 11,5 tys. lat. Poprzednie miało miejsce w roku 9792 p.n.e., a katastrofę, jaka mu towarzyszyła, Biblia opisuje jako wielki potop. Proroctwa mówią zaś, że w roku 2012 gwiazdy znajdą się w takiej samej pozycji szyfrowej jak w roku 9792 p.n.e." Poszukajcie informacji o gwiazdach,jakie 21 Grudnia w 2012 roku..będą w jednej linii ciekawe czy coś was zaskoczy? Siedem złotych świeczników czyżby wskazywały drogę jaką ma podążać syn człowieczy..Złote wielkie świeczniki...Symbolizują władze, ważność i przepych, co do tych świeczników, mam dwie Teorie. Jeddna z nich to..Postępujące Ociplenie, jest powodowane przez ludzi..Przez Wielkie miasta i fabryki..I nikt nie chcę się przyznać iż robi coś źle...Raz do roku, najbardziej wpływowe i bogate kraje, spotykają się na szczycie zwanym G7, zaraz, zaraz czy przypadkiem nie G8? Błąd G8 to niepoprawne określenie. Funkcjonuje nazwa G8, ale moja Nauczycielka od Geografii mówi, że to jest niepoprawna nazwa, bo gdy utworzono, tą grupę, nikt nie brał pod uwagę rosji od początku do końca miało zostać 7 krajów. Rosja dołączyła się przez wpływy gazowe i ropę." I poprawna nazwa szczytu to G7+ Rosja. Mówiąc to chcę przyrównać najbardziej bogate kraje, do 7 świec, które zmusiły Jezusa do ponownego przybycia, <Albo raczej aby ten, sprowadził kataklizm, w wyniku którego, ziemia odzyska swój dawny spokój i bieg> Druga koncepcja, jest taka iż te 7 świec to głowy najważniejszych światowych religi, choć najbardziej prawdopodobna wydaje mi się ta pierwsza..Teraz, w 2012 roku,mają spaść na ziemie kataklizmy..Głowa Jego i włosy - białe jak biała wełna, jak śnieg-Zlodowacenia na części globu.A oczy Jego jak płomień ognia-prawdopodobnie chodzi tu, o nadzyczajną działalność słońca, która będzie palić lasy itd. Stopy Jego podobne do drogocennego metalu, jak gdyby w piecu rozżarzonego-Wybuchy Wulkanów. Głos Jego jak głos wielu wód-stopnieją lodowce..W prawej swej ręce miał siedem gwiazd i z Jego ust wychodził miecz obosieczny, ostry-Prawdopodobnie chodzi, tu o to, że dopiero gdy, to się zacznie ludzie uwierzą, że to jest prawda i będą zabijać się by przeżyć, bo nie będą chcieli tracić czasu. A Jego wygląd - jak słońce, kiedy jaśnieje w swej mocy-Tego chyba nie musze tłumaczyć, otóż cały kataklizm, który stanie się w 2012 będzie spowodowany przez wielką aktywność słoneczną..Kiedym Go ujrzał, do stóp Jego upadłem jak martwy-Coż, i tego chyba też..Jeszcze jedno według obliczeń naukowców przeżyje około 7 milionów ludzi, około 1% całej populacji ziemi...a w bibli jest powiedziane, jeśli źle przytocze niech ktoś mnie poprawi, koleżanka zwróciła mi uwagę na ten fragment, nie będe przepisywał go słowo, w słowo, tylko podam wam to co mi powiedziała, moja dziewczyna wczoraj, bo to ona zwróciła, na to uwagę "liczba 6.666.666,to liczba człowieka doskonałego, nielicznych którzy zostaną obdarzeni łaską, ponieważ wyrzekną się wszelkiego zła i będą konsekwętni w swej wierze- Dokładnie tego nie znam, Ola mi tak tłumaczyła" Czy widzicie zbierzność? Jest także podane, ze upadnie królestwo ludzkie babilon..Kto zna legende Wierzy Babel? Był to twór doskonały, schody do nieba, efekt wielu tysiąca lat prac, pychy ludzi, oraz symbol doskonałości...Co jest wierzą babel naszych czasów? Zdobycze technologiczne..Bez nich dzisiejszy świat, by nie istniał, a kataklizm, przywróci ziemie do ponownego użytkowania, nie dopuszczając do zbytniego zniszczenia...Jak wiecie czy też nie, taki kataklizm..występuje raz na kilkadziesiąt tysięcy lat...Ja to interpretuje jako system obronny boga przed tym aby ludzie, nie znisczyli planety. Wiadomo od zawsze, że ludzie podążają do destrukcji..Tylko nie zdają sobie, z tego sprawy. Ciekawa koncepcja prawda? Myśle, że dała wam do myślenia..Ja tym czasem będe wertował dalej biblie oraz..inne zapiski w poszukiwaniu powiązań religijnych..Mnie to przekonuje, że w roku 2012 coś się stanie..Nie wiem jak was...

The shadows backend but light is my strange
Edytowane przez ~modest123 dnia 26-12-2007 17:49 |
|
Autor |
RE: Chrześcijańska wizja końca świata, a proroctwo Oriona 2012 |
^Mroovster Adminetrator Penetrator
|
Dodane dnia 26-12-2007 18:48 |
|
|
Tak szczerze od serca napisze. Ni huhu ale ja w takie *****etki nie wierze
Teoria owszem bardzo ciekawa, musiałeś się oszukać jak gupek, i mózgiem dużo ruszać, żeby coś takiego wymyślić
Już mam doświadczenia takie śmieszne dosyć z tym związane.
Miał być koniec świata w 2000 roku, prawda??
Też wtedy tyle było tych przepowiedni, domysłów , opowiadań i hgw czego jeszcze ja sie wtedy tego jak debil oczytałem, jeszcze wszyscy znajomi [12 i 13 latkowie:P ] tak samo jak ja w to wierzyli, taki jakiś nastrój apokalipsy i zagłady wśród nas nastał. Tak w gaciach miałem przed nowym rokiem, że pewnie do teraz by sie nie sprało , jak bym dał do prania 
A potem sie okazało że co? ze nic żyje sobie jakoś, nic mnie nie boli, nie swędzi, ani nawet jedna iskierka mnie po wacjuszu nie smyrnęła^^
Dlatego od tamtego czasu tak z przymrużeniem oka patrze na takie wszystkie prorocze tezy.
Zresztą , co mi z tego że to będę wiedział? Bać się będę? przecież i tak nic z tym nie zrobię.
Jeżeli to ma być taka katastrofa , to z tym prawdopodobnie nic się już nie zrobi, co ma sie stać to się stanie. Spale sie od słoneczka, trudno , może w następnym życiu będzie fajni^^
|
|
Autor |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 26-12-2007 19:42 |
|
|
2000 rok, to była bujda oglądałem, programy na ten temat błędnie poprostu zinterpretowano, jego wizję. Co nie zmienia faktu że jest największym prorokiem...Przecież wiele rzeczy się sprawdziło..Ponieważ, ludzie są różni, różnie interpretują. Takie jest moje zdanie, a wracając do oriona, poprostu mnie, to zainteresowało. I dobrze, że nie wszyscy dają się przekonać do tego. Jak mówie starałem się powiązać fakty, ponieważ jestem bardzo ciekawski. Swoją drogą nie zdziwie się jak z 2012 będzie lipa. Jedno jest pewne, jeśli kataklizm nas nie wykończy, sami to zrobimy Tylko wolałbym, aby po mojej śmierci, tak było.

The shadows backend but light is my strange |
|
Autor |
~zayl Użytkownik
|
Dodane dnia 26-12-2007 20:27 |
|
|
Oglądałeś Zeitgehst? Tam mowa o tym że koniec naszej ery i zmiana ułożenia planety nastąpi około 2150 z tego co pamiętam, bo wtedy kończy sie Era Baranka [Jezus powiedział podobno, że nie będzie z nami do końca świata a do końca naszej ery].
Nie sądzę żeby trzeba było się bać o nasz los tak bardzo, epikureizm to podstawa. ^^
KONIEC ŚWIATA OK ALE PO EURO!

Dzień dobry masneko proszę i margarynę KAMEhame... |
|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 26-12-2007 20:39 |
|
|
włacha włacha!!!1!!
daj linka do Zeitgeista bo już w niedziele miałem obejrzeć a musiałem wyjść z chaty
obejrzałem tylko początek
Oto mroovster!
!CENSORED!
SUBJECTED IMAGE MAY BE NOT SUITABLE FOR SOME AGES
MÓJ IDOL |
|
Autor |
~zayl Użytkownik
|
Dodane dnia 26-12-2007 20:52 |
|
|
nie mam go niestety. Ale film świetny. Podważa nawet istnienie Jezusa.

Dzień dobry masneko proszę i margarynę KAMEhame... |
|
Autor |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 26-12-2007 23:07 |
|
|
http://www.efef.info/film-3724-Zeitgeist-Inne.html-Link do całego filmu można, go odrazu obejrzeć. Właśnie to robie.

The shadows backend but light is my strange
Edytowane przez ^Mroovster dnia 27-12-2007 09:51 |
|
Autor |
~Namikaze_Minato Użytkownik
|
Dodane dnia 01-02-2008 12:07 |
|
|
Moim zdaniem ta wizja z 2012 jest dość wiarygodna ponieważ kalendarz majów kończy sie na 2012 może też dlatego że my mamy wtedy organizować euro :P
Ciekawe jest też to że liczba ludzi na ziemi to około 6 mld a ""liczba 6.666.666,to liczba człowieka doskonałego" można tą liczbę powiększyć i można zauważyć ze możliwe jest gdy liczba ludzi osiągnie wartość 6.666.666.666 wtedy nastąpi jej koniec. Mocne Filozofowanie :P

Edytowane przez ~Namikaze_Minato dnia 01-02-2008 12:17 |
|
Autor |
~shizuma Użytkownik
|
Dodane dnia 08-06-2008 20:40 |
|
|
Słuchałam sobie właśnie wykładu o Apokalipsie św. Jana i jestem lekko oburzona. Dla mnie wątek z tym, że chrześcijanie zostaną zbawieni jest zachętą do tej wiary. Zauważcie, przepowiadano w Apokalipsie, że będzie trudny wybór nowego papieża (a przecież po śmierci Jana Pawła II ciężko było), i że on będzie złym mesjaszem. Powinniście dobrze wiedzieć co dzieje się teraz - nawet nie 30% społeczeństwa bynajmniej w Polsce chodzi do kościoła. Może mówienie o zbawieniu wierzących jest tym, co w Przepowiedni jest mówione o tym, że Szatan (czy tam nazywajcie go jak chcecie) będzie podstępem zdobywał świat. Ja do tego trochę tak podchodzę. Cóż, jestem realistką i nie zmuszę się do wiary, której nie potrzebuję tylko dlatego, że miałoby mnie to wybawić.
Jeśli chodzi o faktyczny koniec świata w 2012 roku to ciekawa jestem co się wydarzy. Nie boję się tego dnia, nie wzbudza we mnie żadnych emocji. No, może tylko to, że trzeba realizować swoje marzenia z dnia na dzień :) Zawiało trochę optymizmem. Ale zaraz to ugaszę :p Widzieliście film, gdzie nadpływa fala 2km, a ludzie szli ja plażę aby ją zobaczyć? Dążę do tego, że nie powinno się bawić w jakieś ucieczki, kryjówki lub czytać np. błędne teorie Geryl'a tylko zająć się swoim życiem, a w momencie, 21 czy tam 23 grudnia po prostu spokojnie czekać na wszystko.
Jeśli chodzi o moje osobiste odczucia co do tej daty.. Hmm.. Na pewno się coś wydarzy, ale czy koniec świata? Zobaczymy :) |
|
|