strona glowna Home forum downloads regulamin team top1
top2
 ~suzikmaxNa Stronie
 ~sss93100:10:57
 ~budzik19900:12:31
 ~gostek00:18:06
 ~kokos00:23:59
Gosci: 1
Użytkowników: 14154
top3
top4
Nawigacja
  Strona Główna
  Forum
  GTW [DB MW Team]
  DBHU-Poradnik
  Kontakt
  System Rang
  Sposób na MU
  TOPLISTY
  Nasza Toplista
  Great Contest
  Przyjaciele
  Czat

Elfen Lied On-line
  Golden Boy On-Line
  Hellsing On-Line
  Naruto Shippuuden On-Line
  Air Tv On-Line(Nowy)
  Kino No Tabi On-Line
  Neon Genesis Evangelion On-Line
  Looking up at The Half-Moon On-Line

Anime w Polsce (Nowy)
  Akira Toriyama [NEW]
  Bohaterowie DBZ
  Cenzura w Dragon Ball
  DragonBall AF
  Drużyna Bardocka
  Formy Frezera
  Legendarny Super Sayan-Jin(Nowy)
  Liczby w DB
  Majin
  Nameczanie(Nowy)
  Saiyanie
  Spis Odcinków DB
  Spis odcinkow DBGT
  Spis odcinków DBZ
  Transformacje Saiyan
  Życzenia
  Rasa Wampirów [Hellsing]

Animacje
  Emulatory do Gier(Nowy)
  Filmy Dragon Ball
  Gry Anime
  Manga
  Manga Dragon Fall
  Manga Neko Majin
  Odcinki Air (TV)
  Odcinki Claymore(Nowy)
  Odcinki Cowboy Bebop
  Odcinki Darker Than Black
  Odcinki Devil May Cry
  Odcinki Death Note
  Odcinki Dragon Ball
  Odcinki Dragon Ball Z
  Odcinki Dragon Ball Z UNCUT DVD-Rip
  Odcinki Dragon Ball GT
  Odcinki Dragon Ball GT DVD-RIP PL
  Odcinki Dragon Ball QS
  Odcinki Golden Boy
  Odcinki Hellsing
  Odcinki Naruto
  Odcinki Naruto Shippuuden
  Odcinki Neon Genesis Evangelion
  Odcinki Saint Seiya
  Odcinki Slayers
  Odcinki Vision of Escaflowne
  Odcinki Yaiba
  Programy użytkowe(Nowy)
  Teledyski Dragon Ball
  Odcinki Kino No Tabi
  Film Byousoku 5 Centimeters
  Dragon Ball AF PL
  Gry Naruto
  Odcinki Looking up at The Half-Moon
  Bleach Odcinki

Aria The Animation
  Ayashi No Ceres(Celestial Legend)
  Blue Gender
  Chobits
  Death Note
  Dragon Ball Z Special 2: The History of Trunks
  Dragon Ball Z: Cooler Revenge
  Hellsing
  Fruits Basket
  Golden Boy
  Green Green
  Kite
  Onegai Twins
  Sailor Moon
  Shaman King
  Tekkaman Blade
  Wolf

Sygnaturki
  Naruto śmieszne obrazki
  Naruto smieszne animacje

Zobacz Temat
NARUTO BLEACH i DRAGON BALL | Forum | Philosophia
Autor Oddawanie narządów po śmierci
#Guzo
Admin

Dodane dnia 21-11-2007 13:28
Co myślicie na ten temat? Czy wy odwarzyli byście się oddać swoję narządy po śmierci. Ja powiem, napewno to zrobie. Dlaczego? Bo mogę tym komuś uratować życie, a przecież ciało i tak po śmierci ulega "Degradacji" Więc dlaczego miałbym nie pomóc, komuś kto tego potrzebuje. W dzisiejszych czasach rodzina wielu zmarłych ludzi, w Polsce, mimo iż deklarują się na "Wielkich Katolików" Nie pozwala pobrać narządy od umarłych krewnych. Przecież mogliby, tym gestem ocalić komuś życie..

The shadows backend but light is my strange
2783776 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Oddawanie narządów po śmierci
~M-Tachi
Użytkownik

Dodane dnia 21-11-2007 14:12
Ja raczej oddam nażady po śmierci gdyż one i tak mi się nie przydadzą a mogą komuś innemu pomóc . Poniekąt byłby to czyn szlachetny po śmierci smiley

MUMINKI CIĘ ŚLEDZĄ ZABIJĄ I ZJEDZĄ
Turlaj się !!!
"ej, ty, chlopcze z naprzeciwka, cofnij sie do przodu"

Gdy Goku w GT byl pomiedzy 2 swiatami i gral z takim oszustem w gre i padlo pytanie: Kto jezdzi Taksowka za darmo? Songo odpowiedzial: Vegeta

Nappa- jeden nameczanin jest dla nas przeciwnikiem równy komarowi
Piccolo-zachwile się przekonacie ile potrafi komar
175146 Wyślij Prywatną Wiadomość
#Tekketsu
Redaktor

Dodane dnia 21-11-2007 15:03
Oczywiście że je oddam, na co mi one po śmierci? Ja ich nie potrzebuje, a innym mogą uratować życie. Nie rozumiem jeśli ktoś mówi że zabrania tego kościół. Od kiedy kościół zabrania ratowania innym życia.
11918584 Wyślij Prywatną Wiadomość
~olex
Użytkownik

Dodane dnia 21-11-2007 15:14
hmm nie zasatnawiałam się nad tym , ale wydaje mi się że bym oddała. Bo w sumie to jak już będę trupem to co mnie one będą obchodzić xP a Jeśli miało by to uratować komuś życie, lub moja rodzina miała dostać za to kase no to czy jakiekilwiek inne korzyscie to bym sie zgodziła xD choć ku głębszemu zatanowieniu nie wiem czy by znaleźli we mnie jakis działający narząd xD Alkohol robi swoje.. xD

Wyślij Prywatną Wiadomość
#Goweg
Admin

Dodane dnia 21-11-2007 15:53
Ja jak nie zapomnę - Bo starość nie radość, skleroza, te sprawy - To oddam, ale w pupie mam szlachetne cele... Zrobię to, bo nie pozwolę by moje Boskie ciało uległo biodegradacji, Czy zostało skonsumowane przez jakieś marne robaczki, konsumentów 3 rzędu..w końcu jestem człowiek, a nie Mlecz, nie dam się wpieprzyć... Ale co jest bardziej interesujące... Może gdy dożyje tych starych lat, to zamiast oddawać narządy, da rade wyrzucić swoje ciało, i przeszczepić Mózg do innego ciała... hie hie... ... jak o tym pomyślałem... to jestem ***** ciekaw czy miałbym do końca swoją osobowość...

hmm...

To ja idę eksperymentować

I Have Had Dreams That No One Else Could Have, I Have Thrown Away Everything That I Don't Need... Those Feeling i Can not Rid Remain In My Heart(s)... I still Have a Soul That Yearns for More... Love, Lies, Fear, people Pretension, Grief - I'm not so Weak...I'am Lost in Negative's ...I'm Trickster That Doesn't know Loneliness

"Ciało Rzucone na łóże traci na oporze"

Edytowane przez #Goweg dnia 21-11-2007 15:54
3936213 Wyślij Prywatną Wiadomość
~krzychupl
Użytkownik

Dodane dnia 22-12-2007 14:26
He he oczywiście, że można komuś oddać swoje narządy po śmierci, nie widzę żadnych przeciwwskazań. Mi one niepotrzebne, a jeśli ktoś uważa, że to narusza pokój zmarłych to niech się lepiej za nich pomodli smiley

KRZYCHUPL - WŁAŚNIE DOSTAŁEŚ BANA - BAN KAI
1827875 Wyślij Prywatną Wiadomość
~zgredek13elsen
Użytkownik

Dodane dnia 18-01-2008 19:33
Jestem za i podejrzewam nie wiem, że po śmierci chcę oddać swoje narządy bo mogę komuś pomóc a i zgadzam się z Guzo że to czyn poniekąd szlachetny

Zgredek

Onen i-Estel Edain, u-chebin estel anim
239046 Wyślij Prywatną Wiadomość
~Pavlo84
Użytkownik

Dodane dnia 20-01-2008 12:21
W sumie racja że po śmierci moje narządy są mi nie potrzebne dlatego jestem za tym żeby je wykorzystano i przekazano komuś potrzebującemu zakładając że moje narządy są zdrowe bo chore raczej do niczego się nie przydadzą :yes:

^Mroovster
Adminetrator Penetrator

Dodane dnia 20-01-2008 13:27
Hmmm jak by się tak zastanowić, to sam nie wiem, i jak na razie nie jestem w stanie powiedzieć czy chciałbym oddać czy nie. Z jednej strony , musiałbym być huiem , ażeby nie oddać swoich narządów, racja, przecież dzięki temu mógłbym komuś życie uratować, ale... Jako ze tak nie do końca sie katolikiem czuję, znaczy sie w boga że jest i istnieje wierze , ale to życie po śmierci mnie bardzo interesuję. W zasadzie to mam taki swój pogląd, że po śmierci będę miał inne życie. Tak jak by inne , czy podobne, może takie którego pragnę, w jakie wierze, i o jakim marzę, że po śmierci się spotkam z tymi którzy umarli, a których koffalem za życia. jednym słowem raj-niebo. Każdy będzie miał to w co wierzy , katolicy którzy wierzą że pójdą do nieba i będą sobie śpiewać z bogiem, tak właśnie będą sobie żyć. I właśnie tutaj się trochę zastanawiam, czy te narządy tak w 100% nie będą mi potrzebnesmiley [diz waz dżołk częściowo]
Drugi aspekt, to sie mi wywodzi z tego, że kiedyś oglądałem pewien program dotyczący oddawania narządów, przeszczepów itd.
I tam wypowiadali się ludzie po przeszczepach. Teraz do rzeczy, mówili oni, że zdarzają się przypadki takie, w których osoba tak jakby przejmuję część świadomości osoby od której dostała narząd. Pewne cechy charakteru sie czasem zmieniają. Tak jak by wychodziło na to, ze to nie tylko mózg odpowiada za nas. Jak na razie to jest dla mnie jeszcze nie do końca jasne i zrozumiałe, za głupi na takie rzeczy jestemsmiley Dlatego sam nie wiem czy oddał bym swoje narządy po śmierci. Jedno wiem na pewno , rodzinie i przyjaciołom na pewno bym nie odmówiłsmiley
Aha i jeszcze jedno , tak się zastanawiam co ludziom z narządów osoby powiedzmy 80 letniej??
Przeszczepy jeżeli już, to raczej powinny być od młodych osób, a Ci na szczęście nie umierają tak często. A nawet jak umrą , to założę się że 90% z nigdy nawet o oddawaniu narządów nie myślała.

$Kurea
Uploader

Dodane dnia 11-02-2008 17:48
Ja tylko czekam na te nieszczęsne osiemnaste urodziny, dopiero wtedy będę mogła bez zgody rodziców podpisać oświadczenie, że chcę, aby moje narządy uratowały komuś życie. Jestem wegetarianką więc nie będą uszkodzone przez tłuszcze nasycone i białko zwierzęce. (; Uważam, że po śmierci, moje ciało może być eksploatowane do momentu, w którym pozostaną same śmieci. Wtedy mogą mnie skremować i rozsypać gdzie popadnie. Nie jestem zbyt emocjonalnie związana ze swym ciałem. Przecież najważniejsze jest to, co mamy "w środku", w jaki sposób myślimy i jak patrzymy na świat.

Ogarnął mnie smutek przed daleką drogą. Prawda, messer, że taki smutek jest czymś naturalnym, nawet wtedy, kiedy człowiek wie, że u kresu tej drogi czeka go szczęście?
linka_1990 7147998 Wyślij Prywatną Wiadomość
~Alchemik
Użytkownik

Dodane dnia 16-02-2008 15:14
Ja oddaje dzieki nim mogą przeżyć inni ludzie. A nam żtyczia to nie zwróci. Tylko zastanawiam się czemu kościół jet przeciwko oddawaniu narządów po śmierci.
www.gadka.phorum.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
$Kurea
Uploader

Dodane dnia 16-02-2008 15:29
Alchemik napisał/a:
Tylko zastanawiam się czemu kościół jet przeciwko oddawaniu narządów po śmierci.

Dlaczego tak twierdzisz? oO KK jest jak najbardziej za takim postępowaniem. Uważa to wręcz za "szlachetne i godne pochwały".

Ogarnął mnie smutek przed daleką drogą. Prawda, messer, że taki smutek jest czymś naturalnym, nawet wtedy, kiedy człowiek wie, że u kresu tej drogi czeka go szczęście?
~The Fear
Użytkownik

Dodane dnia 16-02-2008 15:34
Myślę, że gdyby ktoś mi zaproponował podpisanie jakiegoś papierka w tym celu to bym podpisał (bo i po co mi po śmierci), ale tak to mi to wisi.

http://www.youtube.com/watch?v=U_YfnA5FLH0 moje pierwsze AMV ^^
~Alchemik
Użytkownik

Dodane dnia 16-02-2008 15:43
O zdaniu kościoła na ten temat słyszałem wiele wypowidzi. Wiekszość była że kościół jest przeciwny. To samo w szkole muwili. A jak szkoła muwi to musi to byc prawdasmiley
www.gadka.phorum.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
$Kurea
Uploader

Dodane dnia 16-02-2008 15:47
Alchemik napisał/a:
O zdaniu kościoła na ten temat słyszałem wiele wypowidzi. Wiekszość była że kościół jest przeciwny. To samo w szkole muwili. A jak szkoła muwi to musi to byc prawdasmiley

Nie, to nie jest prawda. Sam Karol Wojtyła namawiał do oddawania narządów po śmierci. Nie można wierzyć we wszystko co mówią w szkole.

~modest123
Moderator

Dodane dnia 16-02-2008 15:56
No ja bym chętnie oddał narządy na rzecz biednych fok ;((((

Oto mroovster!

!CENSORED!

SUBJECTED IMAGE MAY BE NOT SUITABLE FOR SOME AGES

MÓJ IDOL
~videl14
Użytkownik

Dodane dnia 16-02-2008 18:02
Myślę, że oddawanie narządów po śmierci jest bardzo dobre. Można uratować komuś życie, a nam po śmierci do niczego nie są potrzebne.Tylko głupie są procedury, że musisz sam przed śmierciom wyrazić zgodę lub twoja rodzina, a ta nie zawsze chce się zgodzić.
2993633 Wyślij Prywatną Wiadomość
Skocz do Forum:
stopka1
Unikalnych wizyt: 627296
liczone od dnia: sierpień 08 2006