Autor |
[DB]Najlepszy Przyjaciel Goku |
~pucek365 Użytkownik
Ostrzeżeń:3
|
Dodane dnia 01-04-2007 13:37 |
|
|
Kto waszym zdaniem był największym przyjacielem Goku
Moim zdaniem był to vegeta ponieważ goku sam powiedział do Vegety jesteś moim pierwszym i ostatnim przyjacielem na zawsze

Kakarotto...!
I won't let you!
Edytowane przez #Goweg dnia 25-11-2007 18:59 |
|
Autor |
RE: Kto byl najlepszym przyjacielem Songa?? |
#Goweg Admin
|
Dodane dnia 01-04-2007 13:43 |
|
|
cóż, ja bym jednak polemizował w tej kwestii. nie wątpliwie Goku jest jedynym przyjacielem Vegety, ale sam Goku ma wielu przyjaciół, a to, ze razem z Vegetą walczyli to nie zmienia faktu, że każdy może mieć trochę racji wymieniając inne osoby...
ja w każdym razie również uważam, że jego najlepszym przyjacielem jest Vegeta, ale nie do końca umiem to wyjaśnić. nie jest to takie łatwe jak by się mogło wydawać... na prawdę nie umiem powiedzieć dlaczego Vegeta miał by być lepszym przyjacielem Goku niż np. Krilan, bo choć może nie był on tak potężny jak Vegeta to pomagał jak umiał... wymieniłem Vegeta chyba dlatego, że tak mi coś mówi, ale wytłumaczyć nie umiem... może się głębiej zastanowię i poprawię posta...
I Have Had Dreams That No One Else Could Have, I Have Thrown Away Everything That I Don't Need... Those Feeling i Can not Rid Remain In My Heart(s)... I still Have a Soul That Yearns for More... Love, Lies, Fear, people Pretension, Grief - I'm not so Weak...I'am Lost in Negative's ...I'm Trickster That Doesn't know Loneliness
"Ciało Rzucone na łóże traci na oporze"
Edytowane przez #Goweg dnia 26-05-2007 22:47 |
|
Autor |
~Laki Użytkownik
|
Dodane dnia 02-04-2007 20:10 |
|
|
a mi sie wydaje ze najlepszym przyjacielem Songo był Krilan razem trenowali i to wlasnie dzieki Krilanowi i z pomocą Frezera Songo zmienil sie pirewszy raz w SSJ 2 i sam wtedy powiedzial "zabiłeś mojego najlepszego kolege" czy jakos tak Vegeta tez byl jego dobrym przyjacielem bo z Vegetą razem walczyli ale mi sie wydaje ze to jednak Krilan jest jego najlepszym przyjacielem  |
|
Autor |
~kakrotto Użytkownik
|
Dodane dnia 03-04-2007 15:27 |
|
|
Mi sie wydaje zejednak vegeta poniewaz bebi mowil nawet: "Jak bedziesz walczyl tak dalej mozesz zranic jedynego przyjaciela jakiego miales. Vegeta, mowi ci to cos??" tak wiec mysle ze to bedzie wystarczajac argumentacja dl adminow i modow 
 |
|
Autor |
~videl14 Użytkownik
|
Dodane dnia 04-04-2007 13:20 |
|
|
Moim zdaniem Krilan bo znali się bardzo długo cieszyli się ze swoich zwycięstw przyz jego śmierc Goku stał się SSJ Pomagali sobie na wzajem i jak by mógł lepiej walczyc (Krilan) to by zawsze pomagał a tak to przynajmniej próbował. |
|
Autor |
~Marcin15kyu Użytkownik
Ostrzeżeń:3
|
Dodane dnia 04-04-2007 15:08 |
|
|
Myślę że był to Krilan, gdyż pozwolę sobie nadmienić że w tomie 12 mangi Dragon Ball, Goku po zabiciu Krilana powiedział że "To był mój przyjaciel, naprawdę dobry, a on go zabił (on czyli Tamburyn stworzony przez Picollo Daiamo)" czy jakoś tak.
Marcin15kyu |
|
Autor |
~Qiara Użytkownik
|
Dodane dnia 04-04-2007 16:04 |
|
|
Hmm...
Moim zdaniem Goku miał dwóch najlepszych przyjaciół.
Tak jak zostało powiedziane wyżej Vegeta i powiedziała bym jeszcze Krillan. Nie był on może najsilniejszy, ale zawsze pomagał dla Songa ja mógł. Był przy nim praktycznie zawsze. Znali się od najmłodszych lat, można powiedzieć starzy przyjaciele. Nigdy sie (chyba xD) nie kłócili, byli sobie oddani do reszty...
 |
|
Autor |
~M-Tachi Użytkownik
|
Dodane dnia 04-04-2007 18:33 |
|
|
A moim zdaniem Goku lubił Krilana i Vegetę jednakowo . Z oboma wiele przeżył . I fakt że Krilan był pierwszym przyjacielem Goku . A potem drugim stał się Vegeta . Moim zdaniem GOku lubił ich jednakowo

MUMINKI CIĘ ŚLEDZĄ ZABIJĄ I ZJEDZĄ
Turlaj się !!!
"ej, ty, chlopcze z naprzeciwka, cofnij sie do przodu"
Gdy Goku w GT byl pomiedzy 2 swiatami i gral z takim oszustem w gre i padlo pytanie: Kto jezdzi Taksowka za darmo? Songo odpowiedzial: Vegeta
Nappa- jeden nameczanin jest dla nas przeciwnikiem równy komarowi
Piccolo-zachwile się przekonacie ile potrafi komar |
|
Autor |
~Ziomaleq Użytkownik
|
Dodane dnia 04-04-2007 19:55 |
|
|
Ja uważam że to Kuririn jest najlepszym przyjacielem Son Goku
1.Goku i Kuririn znają się od dzieciństwa
2.Kiedy Frieeza zabił Kuririna Goku bardzo się zdenerwował jakby znikł
ktoś bardzo ważny w jego życiu a nawet osiągną SSJ 1!
więc moim zdaniem to bez wątpienia KuririN! 
Edytowane przez ~Ziomaleq dnia 22-12-2007 21:08 |
|
Autor |
~Sebccio Użytkownik
|
Dodane dnia 05-04-2007 09:11 |
|
|
Ja mam 3 faworytów
1.Krillan, z Songiem znali sie od najmłodszych lat
2.Piccolo, wychowywał Son Gohana gdy Songo nie żył i za to był mu wdzięczny
3.Vegeta, zawsze walczyli razem po stronie dobra (no nie zawsze np; gdy vegeta pierwszy raz przyleciał na ziemie)
ej Ziomaleq pomyliłeś się ,że Son Goku miał wtedy ssj2, on osiągnął ssj1 xD      |
|
Autor |
~luqasz Użytkownik
|
Dodane dnia 05-04-2007 11:35 |
|
|
Ja jednak myślę, że najlepszym przyjacielem Songa był Krilan. Gdy w DB pierwszy raz na Ziemię przybył Szatan Serduszko i jego wysłannik zabił Krilana to Songo był tak zdenerwowany że by każdego rozniósł na strzępy.
  |
|
Autor |
~McKenzi Użytkownik
|
Dodane dnia 26-05-2007 20:00 |
|
|
Ja myśle że najleprzym przyjacielem Son Goku był Vegeta ponieważ tak jak Kakarotto powiedział wyżej ze beibi powiedzial ten tekst ze to byl jego jedyny pzryjaciel itp. hmm mialem jeszcze na mysli Krillana ale jakos on mi wogule nie pzrypadl do gustu nie moge powidziec dlaczego 

< Moja sygnaturka Kocha FF ^^ |
|
Autor |
~bembi Użytkownik
Ostrzeżeń:2
|
Dodane dnia 27-05-2007 17:42 |
|
|
Ja moge kilku powiedziec Krilan byl najlepszym przyjacielem Songo, Picolo byl tez przyjacielem Songo. A czy Vegeta ?? moim zdaniem raczej nie, no byl troche sie przyjaznili ale moim zdaniem nie byla to przyjazn.
 |
|
Autor |
^Mroovster Adminetrator Penetrator
|
Dodane dnia 28-05-2007 13:15 |
|
|
no cóż , najlepszy przyjaciel... Vegeta
ale jest też kilka postaci , które tak samo można by uznać za jego przyjaciół - Krilan, Piccolo
To w zasadzie jest trudne do stwierdzenia który dokładnie, bo Goku był kreowany na postać dobrą, o czystym sercu, przyjazną wszystkim ludziom, walczącą tylko w razie konieczności. Dlatego też był on lubiany przez wiele innych postaci.
Piccolo - dla niego oprócz SonGoHana , Goku był jedynym można powiedzieć przyjacielem. Ale taka sytuacja miała miejsce tylko na początku dbz, gdzie postać Piccolo była jedną z kluczowych. W późniejszych odcinkach tak jakby mniej sie już przyjaźnił z Goku
Krilan - Jego Goku poznaje najwcześniej. On jest jego pierwszym przyjacielem, można powiedzieć najlepszym. Najlepszym , ale do momentu , kiedy na horyzoncie pojawia sie Vegeta.
Goku ma wielu przyjaciół, a najlepsi z nich , to Ci , którzy najpierw byli jego wrogami , a potem dostali od niego kapiszona.
Zażyłość z poszczególnymi przyjacielami rosła w miarę tego ile treningów i morderczych walk u boku Goku Ci jego przyjaciele stoczyli
Na początku bezapelacyjnie najlepszym przyjacielem Goku był krilan, chodzili razem na ryby, na zakupy, imprezy, pijatyki , sex party, itd
Lecz w późniejszych etapach serii ta zażyłość malała, ponieważ goku i krilan nie byli już na tych samych poziomach ,a ich siła znacząco się róźniła. Dlatego też goku mniej trenował z Krilanem, tym samym więcej trenując z Vegetą.
W wyniku wielu przeżytych razem przygód, róznorakich walk, treningów, goku najbardziej zaprzyjaźnił się z Vegetą, i to on jego widzimy jako najlepszego przyjaciela, pod koniec dbz
Podsumowując mój wywód/esej/rozprawkę dochodzę do następujących refleksji:
nie da się jednoznacznie stwierdzić kto był najlepszym przyjacielem Goku, ponieważ miał on ich multum.
Jednak jeżeli już musiałbym kogoś wybrać to postawiłbym na Vegete.
A dlaczego? - sam nie wiem
 |
|
Autor |
~orec16 Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
Dodane dnia 03-06-2007 11:48 |
|
|
Myśle że Krilan.Gdy Frezer zabił Krilana Goku w złości po stracie najlepszego przyjaciela zamienił się w SSJ.To była chyba najlepsza przyjaźń w całym Dragon Ballu |
|