Autor |
Pokemon! |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 30-09-2007 22:38 |
|
|
Nie. Nie bajka ino gra!
A właściwie gry. Gdyż takowych powstało yyy... 13(mówię tu o wersjach na GameBoy'e).
Ostatnio znów mnie mają.
Każdemu kto lubi jRPGi spodoba się. Sam system nie jest zbyt skomplikowany, jednak gdy bardziej wgłębimy się w grę odkrywamy mnóstwo możliwości. Sam fakt że każdy stworek może za każdym razem mieć inny zestaw ataków i poziom statystyk pozwala przypuszczać iż nie da się zagrać dwa razy tak samo. Ponadto od wersji Ruby/Sapphire wprowadzono "natury" poków (można by to nazwać ich charakterem). I tym sposobem dwa identyczne pokemony na tym samym poziomie mogą różnić się znacznie statystykami (wynikającymi nie tylko z tego ze nie zawsze dodaje się tyle samo), gdyż jeden może być dobry w ataku, a drugi nadrabiać defensywą, ilością życia czy też prędkośćią. Same pokemony jakie są chyba każdy wie. Nie ma co opisywać. Fabuła każdej z części jest podobna do tej z bajki jednak duuuużo bardziej rozwinięta. Jednak jeśli ktoś śledził każdy odcinek z uwagą to znać będzie historię i co ważniejszych bohaterów na pewno.
Różnice między wersjami polegają głównie na pokemonach które w nich występują i legendach które można złapać. Co fajniejsze, po ukazaniu się wersju Emerald i Fire Red/Leaf Green możliwe stało się posiadanie stworków "starszych" (tych z Kanto i Johto) oraz "nowych" (z regiony Hoenn).
W dodatku w necie są fanowskie hacki które pozwalają w jednej wersji mieć wszystkie poki (jak narazie 386 gdyż emulatory Dual Screena nie są zaawansowane dostatecznie).
No dobra kończę ten głupawy wywód bo i tak pokemony lubię tylko ja a reszta tutaj to ślepi fanboje Dragon Bola ;f
Oto mroovster!
!CENSORED!
SUBJECTED IMAGE MAY BE NOT SUITABLE FOR SOME AGES
MÓJ IDOL |
|
Autor |
RE: Pokemon! |
#Megatron Admin
|
Dodane dnia 01-10-2007 13:13 |
|
|
Mi w zasadzie przypadły najbardziej do gustu Leaf green i Fire Red a za Rubi i Saphire nie przepadałem za bardzo może dlatego że przestałem oglądac Poki jak Ash( czy jak mu tam) wygrał Pomarańczową lige( czy jak kolwiek sie to zwało) ale te dwie wersje (choc maja inne nazwy nie róznia sie tak bardzo) mogą wyrwac kilka tygodni z życiorysu.Więc zassysac emulator potem Roma i grac
Jak ktoś nie będzie mógł znalezc moge to wrzucic na Rapida
 |
|
Autor |
~modest123 Moderator
|
Dodane dnia 01-10-2007 17:07 |
|
|
www.romreactor.net.
wszystkie romy na GBA (czyli także poki)
Oto mroovster!
!CENSORED!
SUBJECTED IMAGE MAY BE NOT SUITABLE FOR SOME AGES
MÓJ IDOL |
|
Autor |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 21-11-2007 13:09 |
|
|
Dorzuce cosik od siebie, moją ulubioną serią jest Fire Red, mam tą grę w języku Polskim. Ale nie przeszedłem jej całej, ponieważ po kilku dniach się nudzi. Aczkolwiek lubie bardzo do niej wracać.

The shadows backend but light is my strange |
|
Autor |
#Tekketsu Redaktor
|
Dodane dnia 21-11-2007 15:07 |
|
|
No, Pokemony szybko się nudzą. Przeszedłem tylko część Cystal, inne mi się szybko nudziły. Ogólnie gra jest fajna, tylko części są strasznie podobne do siebie. |
|
Autor |
~Kamiiru9 Użytkownik
|
Dodane dnia 29-12-2007 13:10 |
|
|
Grałem w Red i Gold ale po kilku dniach się znudziło
Nie poddaje się nikt, prócz pokonanych |
|
Autor |
~Arakiz Użytkownik
|
Dodane dnia 20-01-2008 14:28 |
|
|
Pogrywałem też w kilka wersji pokemonów ale po czasie nudzi się ta gra;/ |
|
Autor |
~The Fear Użytkownik
|
Dodane dnia 02-02-2008 14:57 |
|
|
Ja grałem w Red lub Yellow (nie pamiętam dokładnie), Crystal i teraz na DSie w Diamond, ale teraz dopiero mi się ta seria znudziła - ciągle to samo, a teksty są dla 10latków, którzy znają angielski. Najwięcej radości sprawiła mi Red/Yellow - to było coś nowego, a niektórzy przeciwnicy dali nieźlie mi w kość, w następnych częściach było łatwiej i coraz bardziej nudno... Następnej części na 80% nie kupię (chyba że będą jakieś większe zmiany).
http://www.youtube.com/watch?v=U_YfnA5FLH0 moje pierwsze AMV ^^
Edytowane przez ~The Fear dnia 02-02-2008 15:01 |
|
Autor |
~Namikaze_Minato Użytkownik
|
Dodane dnia 02-02-2008 15:06 |
|
|
Ja Ruby , fire red i red fajne są ruby i fire red :) Mam sporo gier na gba z anim takich jak : pokemon , dragon ball , yugioh , beyblade itd
 |
|