Autor |
Hellsing |
~Paul89 Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
Dodane dnia 07-12-2006 17:03 |
|
|
A ciekaw jestem co napiszecie o Hellsingu? Co prawda jest to krótka seria, po za tym nie każdy lubi wampiry, ale mi się bardzo podoba. Zwłaszcza po japońsku. Głosy postaci są ganialnie dobrane!!!! Manga jest również na bardzo dobrym poziomie (może nawet lepszym). |
|
Autor |
RE: Hellsing |
~Pavlo84 Użytkownik
|
Dodane dnia 07-12-2006 17:23 |
|
|
Hellsing według mnie jest świetny jest to ciekawe anime tylko właśnie szkoda że tak krótkie. |
|
Autor |
~Siwaa Użytkownik
|
Dodane dnia 07-12-2006 18:52 |
|
|
Hellsing jest genialny, manga to po prostu majstersztyk. Za to anime jest po prostu spie*****ne . Miałam uczucie, że ktoś się spieszył robiąc to anime, jest tragiczne, kreska jest po prostu *&^*%#$%# - no właśnie.
Sama fabuła jest niezła, aczkolwiek i w tym wypadku wole mangę.
A to jeden z moich ulubionych cytatów, z mangi, może trochę długi ale warty przeczytania :
"- Co się stało, czemu beczysz, co ?
- W szkole mówią, że jestem dzieckiem zabójcy. Zabójcy, który idzie na wojnę za pieniądze.
- No i co ? Przecież to prawda. Jesteśmy najemnikami od całych ośmiu pokoleń. Wszyscy od pra pra pradziadka począwszy. Przecież Twój ojciec zginął jako najemnik w Kolumbii. Za bardzo się starał, żeby zarobić na Twoje narodziny. Tobie jeszcze nikt o tym nie powiedział ?
- To dziadek... Dziadek też kogoś zabił ...?
- A pewnie. I to wielu.
- A...Ale dlaczego? Dlaczego zabijasz ludzi ?
- Dlaczego jestem psem wojny ? Dla szmalu.
Jesteśmy wynajmowani z różnych powodów. Dla swoich przekonań, dla obalenia ustroju, dla podtrzymania ustroju, dla napaści, dla obrony, dla ojczyzny, dla rodziny, dla kobiety, dla prochów, dla jedzenia. Ale my tych rzeczy nie kumamy, wiemy, że są ważne, ale wiemy też, że dałyby się załatwić bez dobywania broni. Tylko czy dobywanie broni musi mieć aż takie znaczenie ?
Myślę, że kilka dolców to wystarczający powód. Z drugiej strony patrząc, taki gówniany napiwek wystarcza nam jako powód do ryzykowania własnego życia. Za te kilka dolców, możemy być na polach walki całego Świata. Za te kilka dolców możemy mordować i być mordowanymi. Do tego nikt Cię do niczego nie zmusza, możesz robić co Ci się podoba. Te kilka dolców na polu walki waży więcej niż życie swoje czy cudze.
Nasza rodzina to zbieranina takich właśnie śmieci. Przykro mi, ale Ci co Ci dokuczają mają do tego podstawy. Ale co Ci będę tłumaczył, niedługo sam wszystko zrozumiesz. Bo przecież... jesteś naszym wnukiem."
 |
|
Autor |
~Pavlo84 Użytkownik
|
Dodane dnia 07-12-2006 19:50 |
|
|
Nie no ten cytat mnie normalnie rozwalił  |
|
Autor |
~Bardock Użytkownik
Ostrzeżeń:2
|
Dodane dnia 08-12-2006 14:17 |
|
|
Postaram się bo każde dobre anime jest warte uwagi , czyż nie?
 |
|
Autor |
~Paul89 Użytkownik
|
Dodane dnia 08-12-2006 15:10 |
|
|
Ależ oczywiście! Zwłaszcza jeśli się lubi oglądać. Po za tym wszystko jest dla ludzi. |
|
Autor |
~grzeniu Użytkownik
|
Dodane dnia 09-12-2006 15:35 |
|
|
Hellsing mi sie podoba tylko jak wyzej napisal Pavlo jest strasznie krotkie ... |
|
Autor |
~Paul89 Użytkownik
|
Dodane dnia 17-12-2006 10:50 |
|
|
Podobno robią nową serię Hellsinga! Jak to nie jest plotka to będzie...BARDZO FAJNIE!!!! |
|
Autor |
~Wariat Użytkownik
|
Dodane dnia 05-02-2007 21:17 |
|
|
Co prawda oglądałem 2 odcinki tego , ale nic takiego mnie w nim niezaciekawiło i dalszych odcinków już niechciało mi się oglądać , PodobaL mi się jedynie sposób wykonania . Siwaa jak zawsze poeta AH ta vena , podobnie jak Misiek . Nieobrażajcie się :P to miało być w postaci miłego komplementu co prawda chłopak chłopakowi komplement to niewypada , ale zdaża sie 
 |
|
Autor |
~mag1ku Użytkownik
|
Dodane dnia 24-02-2007 12:15 |
|
|
ja z checia sobie to sciagne jest osiagalnie czy z torrenta czy przzez megaupload chetmnie pobiore nawet mialem ochote wczesniej juz to zobaczyc chyba na hyperze lecailo ale nie jestem pewien (danow temu z kilka lat ) |
|
Autor |
~Siwaa Użytkownik
|
Dodane dnia 24-02-2007 12:58 |
|
|
^ mag1ku
Znaki przestankowe są po to, żeby je używać.
Bez nich Twoja wypowiedź jest chaotyczna i cholernie nie zrozumiała. Skoro się wypowiadasz na forum, to nie piszesz dla siebie ale dla innych. A skoro tak, to pisz w taki sposób, żeby inni Cię zrozumieli.
Popieram... - dop. mayday

Edytowane przez ~mayday dnia 24-02-2007 13:28 |
|
Autor |
#Olussia-chan Redaktor
|
Dodane dnia 02-03-2007 00:21 |
|
|
Hellsing jest wart uwagi naprawdę. Moim zdaniem ma lekko melancholijny nastrój. Zgadzam się z Siwaa że anime po prostu jest zrobione od tak sobie ale manga za to świetna. Polecam ^_______^

,,Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji" |
|
Autor |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 13-03-2007 20:57 |
|
|
Hellsing jest świetny to najlepsze anime jakie oglądałem. Potyczka Arucarda z Incognito miód w czystej postaci

The shadows backend but light is my strange |
|
Autor |
~Ziomaleq Użytkownik
|
Dodane dnia 06-04-2007 11:25 |
|
|
Hellsing jest bardzo fajny ale to nie jest moje ulubione anime jest na 4 miejscu podoba mi się fabuła i to że jest krew a szczególnie to że jest o wampirach a więc jest bardzo fajny ale nie lepszy
|
|
Autor |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 29-12-2007 15:36 |
|
|
Apeluje!!! Stop , cztery posty już zlikwidowałem . Co do samego anime, przoduję jeśli chodzi o gatunek "Grozy" Krew,Vampiry,Zombie...Wszystko co lubie najbardziej w jednym. Niewątpliwie Hellsing, jest jednym, z ciekawszych anime.

The shadows backend but light is my strange |
|
Autor |
$Kurea Uploader
|
Dodane dnia 11-02-2008 17:40 |
|
|
Oprócz mego ukochanego Hrabiego i kapitana Bernadotte, nic w Hellingu, prócz wylewającej się z monitora krwi, nie ma. Szczególnie w serii TV, gdyż w OAV'kach już się jakoś starają. Manga dumnie stoi na półce i niesamowicie cieszy oko. Mogę godzinami patrzeć na Aru z bródką. ^^ Seras mnie denerwowała, aż ukazał się tomik 7 i moje zdanie na temat tej pani diametralnie uległo zmianie, bracia Valentain i Walter mają u mnie duży plus i oczywiście Integral. Jednakże ta cała intryga ukazująca się w pełni pod koniec tomu 8 nie zabardzo przypadła mi do gustu.
Ajajaj. I znowu błąd. Hellsing to nie seinen! Zresztą żaden temat z tego działu nie powinien tu być. Wszystkie prócz Chobits, które jest shoujo/ecchi, powinny być w dziale shounen. Przepraszam, że to mówię, ale wasza wiedza na temat gatunków leży i kwiczy. (;
Ogarnął mnie smutek przed daleką drogą. Prawda, messer, że taki smutek jest czymś naturalnym, nawet wtedy, kiedy człowiek wie, że u kresu tej drogi czeka go szczęście? |
|
Autor |
^Mroovster Adminetrator Penetrator
|
Dodane dnia 11-02-2008 17:48 |
|
|
Moja leży , i coś tam ćwierka :P
Strona ogólnie i przez większość czasu była o Dragon Ballu :P
Ale że jakoś się tak udało i nasza redakcja zaczęła rozszerzać swoje animowe horyzonty na inne animki, a czasem nawet i na Mangi, to postanowiliśmy także i tematykę strony z rozszerzyć 
zaraz powrzucam szoneny do szonenów 

|
|
Autor |
~olex Użytkownik
|
Dodane dnia 30-03-2008 13:44 |
|
|
Bardzo lubię Hellsing'a..zAwsze fascynowała mnie taka tematyka xD Całkiem fajną mjuzik zapodali xD poza tym przypomina mi moją mega fazę sprzed 3 lat na wampiry i wszystko co mroczne xD Muszę sobie od kuzyna niedługo mangę pożyczyć.
 |
|