Autor |
DB The Movie |
~zayl Użytkownik
|
Dodane dnia 27-12-2007 21:02 |
|
|
Nie wiem, nie widziałem dotychczas tematu o tym więc chciałbym się dowiedzieć co wy sądzicie na ten temat, jak podobają się wam aktorzy i jak ogólem zapatrujecie się w przyszłość.
Mi jak na razie podoba się rola Genialnego żólwia, a co do fabuły... wolałbym żeby była ciut w późniejszych czasach. Ale moze będzie dobrze, mam nadzieje.

Dzień dobry masneko proszę i margarynę KAMEhame...
Edytowane przez #Goweg dnia 30-12-2007 18:24 |
|
Autor |
RE: Dragonball |
~zayl Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2007 12:59 |
|
|
Chow Yun-Fat dołączył do produkowanego przez wytwórnie 20th Century Fox filmu 'Dragonball'
Chow zagra Mistrza Roshi [Genialnego żółwia]. Powiększył on grono aktorów [grających w tym filmie] A ci aktorzy to Justin Chatwin, James Marsters, Emmy Rossum i Jamie Chung. Chow jest reprezentowany przez CAA.
"Dragonball" kręcony jest w Meksyku [mieście] i w Los Angeles
Film reżyseruje James Wong. Opowiada on o Goku (Chatwin), wojowniku z innej planety który broni Ziemi przed nieustającą napaścią złych mocy [chodzi tu o złych ludzi albo inne stworzenia ] mającą na celu kontrole wszechświata i kontrole nad tajemniczymi przedmiotami znamymi jako smocze kule. Film produkuje Sephen Chow.
Genialny żółw to mistrz Goku pomagający mu w zwiększeniu swoich umięjetnosci w walce i zwiększeniu swojej mocy.
ORGINAŁ:
Chow Yun-Fat is the latest to join 20th Century Fox's live-action adaptation of "Dragonball."
Chow will play Master Roshi. He rounds out a cast that includes Justin Chatwin, James Marsters, Emmy Rossum and Jamie Chung. Chow is repped by CAA.
"Dragonball" is shooting in Mexico City and Los Angeles.
The film, directed by James Wong, follows Goku (Chatwin), a warrior alien who protects the Earth from an endless stream of rogues bent on dominating the universe and controlling mystical objects known as Dragon Balls. Stephen Chow is producing.
Master Roshi is Goku's mentor, helping him achieve the highest state of fighting and spiritual powers.

Dzień dobry masneko proszę i margarynę KAMEhame... |
|
Autor |
^Mroovster Adminetrator Penetrator
|
Dodane dnia 30-12-2007 13:39 |
|
|
Fajnie super świetnie się zapowiada, aktorzy z tego co widzę , nawet tak dosyć przypominają te postacie z db:P
tylko jest tam może przypadkiem jakaś wzmianka, czy oni już te zdjęcia do filmu zaczęli, i kiedy mniej więcej myślą go skończyć?

|
|
Autor |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 30-12-2007 17:13 |
|
|
Ja bym podchodził jednak, do tego, sceptycznie..Nie mamy takich efektów specjalnych, aby zrobić z DB dobry film..Okaże się klapą, jeśli wogóle powstanie.

The shadows backend but light is my strange |
|
Autor |
~zayl Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2007 17:19 |
|
|
Mroovster napisał/a:
tylko jest tam może przypadkiem jakaś wzmianka, czy oni już te zdjęcia do filmu zaczęli, i kiedy mniej więcej myślą go skończyć?
strona IMDb ukazuje date 2008 :) czy zaczeli kręcić? Czas Prestent Continious w informacji mówi że albo już zaczeli albo to że zacznągo kręcicw najbliższym czasie jest pewne więcej niż na 100% [stawialbym jednak na pierwszą możliwość]

|
Autor |
#Goweg Admin
|
Dodane dnia 30-12-2007 18:23 |
|
|
A ja jestem całkowicie przekonany, że w dzisiejszych czasach można stworzyć dobry film DB (ale potrzeba też, aby nie wyglądało to sztucznie, czyli dobry scenariusz i aktorzyny).
Nie był bym do tego przekonany, ale... Ale po tym, co zobaczyłem w filmie Transformers - nic mnie nie zdziwi : D
Problem mógłby być co najwyżej z oddaniem SSJ i aby walki wyglądały realistycznie, a nie jak w mapetach. Wielkim też wyzwaniem będzie dla aktorów realistyczna gra, oddająca klimat i wytrwałość... mam tylko nadzieje, że podejmą się tego wyzwania i nie zagrają jak to miało miejsce w 1995 roku...
PS. Zmieniłem nazwę tematu na bardziej informującą o jego zawartości

I Have Had Dreams That No One Else Could Have, I Have Thrown Away Everything That I Don't Need... Those Feeling i Can not Rid Remain In My Heart(s)... I still Have a Soul That Yearns for More... Love, Lies, Fear, people Pretension, Grief - I'm not so Weak...I'am Lost in Negative's ...I'm Trickster That Doesn't know Loneliness
"Ciało Rzucone na łóże traci na oporze"
Edytowane przez #Goweg dnia 30-12-2007 18:25 |
|
Autor |
RE: DB The Movie |
#Guzo Admin
|
Dodane dnia 30-12-2007 18:52 |
|
|
1995...Rok, najgorsza data w histori DB, jeśli chodzi, o aktorów..Aktorzy, aktorami, efekty specjalnę są ważne, realistyczne oddanie ataków, i walki..Większość z nich była nie zauważalna dla ludzkiego oka...Ciekawe jak temu sprostają..^^

The shadows backend but light is my strange |
|
Autor |
^Mroovster Adminetrator Penetrator
|
Dodane dnia 30-12-2007 21:59 |
|
|
Ja też byłem raczej sceptycznie zawszę do tego filmu nastawiony, oczywiścię bardzo się bym cieszył jak by powstał, ale raczej nie wierzyłem w to że komuś się będzie chciało. Napiszę Wam co mnie przekonało:P
1 to pewien filmik na yołtube
http://youtube.com/watch?v=C8VK3GmFr60
po obejżeniu tego, [przyznam szczerze że nawet mi się podobało:P] naszła mnie taka refleksja, że jeżeli zwykli prości ludzi potrafią coś takiego zmontować, to profesjonalni , z wielkimi budżetami reżyserowie nie powinni mieć żadnych problemów ze zrobieniem odpowiednich do takiej produkcji efektów.
2 rzecz to film "Shinobi" , jak znajdę chwilę czasu to wrzucę go na stronkę.
Ten film to jest nic innego jak ekranizacja anime/mangi naruto.
link do recenzji Efekty po prostu cudne, tak świetnie ukazanych walk jeszcze nigdzie nie widziałem^^
a 3 thing to to , ze tak jak to wspomniałem wcześniej w U.S.A wychodzi na bierząco DBZ REMASTERED, przez co dragon ball zyskuje na popularności z dnia na dzień^^

Edytowane przez ^Mroovster dnia 30-12-2007 22:01 |
|
Autor |
~zayl Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2007 22:36 |
|
|
A ja mam nadzieje że to będzie trylogia, bo wątpię żeby w pierwszym filmie był choćby poziom SSJ. A po obserwacji tego jak kino japońskie pokazuje sztuki walki, a właściwie nierealność tych sztuk, choćby Hero, Przyczajony tygrys [w którym z resztą występował filmowy genialny żółw] czy chocby shinobi podpowiadają mi że wszystko jest możliwe, ale weź to teraz skrzyżuj z transformersami ;> No i chciałbym żeby ten film zachoiwał ten specyficzny humor DB ^^

|
Autor |
#Tekketsu Redaktor
|
Dodane dnia 21-01-2008 21:41 |
|
|
http://blogs.hoycinema.com/movieland/post/2008/01/15/exclusivas-fotos-e-informacion-del-pizarrazo-oficial-la
zdjęcia z planu filmowego Dragon Ball. Mi to wygląda jako - tako.
EDIT:
Ostatnio obejrzałem kawałek filmu z 1995 roku: Dragon Ball The Magic Begins i stwierdzam że nic gorszego powstać nie może.
Mam też trochę o fabule. A dokładniej takie rewelacje jak: Goku chodzi do szkoły i dojeżdża na rowerze
Wpis z blogu, na którym były zdjęcia z planu w wersji polskiej:
Ekskluzywne fotki, video i informacje z oficjalnej premiery filmu DB w Durango 1. Ponadto zdjęcia, filmiki i informacje z planu w Mexiquillo i inne ciekawostki.
MEXIQUILLO
W Mexiquillo prace rozpoczęły się 14 stycznia od wczesnych godzin porannych. W jednej ze scen można zobaczyć Justina Chatwina i Jamie Chung (Goku i Chi-Chi). Dochodzi do walki między nimi, tymczasem w innym miejscu trenują [aktorzy/kaskaderzy] z kijami bambusowymi.
Walka Goku i Chi-Chi jest jedną z najważniejszych. Walczą tam z niektórymi z najeźdzów. W innej sekwencji widać jak odbywają trening w jednej z szkół sztuk walki, do której bohater chodzi od dzieciństwa, stwierdza ktoś z produkcji. W jednej ze scen widać wielu uczniów ćwiczących sztuki walki.
W pewnym miejscu zwanym Skalisty Ogród Justin Chatwin i inni aktorzy robią scenę walki przez godzinę, ale tylko zrobiono dwa ujęcia z tej samej walki.
Niektóre ujęcia stały się scenami z pozami na skałach, a niektóre były ruchami ze sztuk walki.
W południe, po zdjęciach aktorzy mieli miejsca z boku, gdzie się podawało ryby, sałatki, kurczaka i truskawki. Czasami się żywili w innych miejscach bardziej wyszukanymi potrawami.
Dziękuję za te informacje Ivanowi Peredzie, który chciał powiedzieć światu o tym co się działo w Mexiquillo, kiedy tam pracował.
Ivan i inni uważa, że Jamie Chung nie była zbyt miła, zachowywała się arogancko i nie chciała robić sobie zdjęć z fanami ani dawać im autografów (pytała się tylko: Co chcesz ode mnie? Nie widzisz, że jestem zajęta?)
Premiera
Dziś 15 stycznia o godzinie 11:00 jest oficjalna premiera części produkcji i lokalne władze samorządowe w jednej z hal przemysłowych, nie miały konferencji prasowej, tylko kilka słów dla producenta Tima Van Rellima od gubernatora Ismeala Hernandeza Derasa. Producent był bardzo dumny z wybrania Durango jako miejsca akcji, gdyż jest to piękne miasto jak i jego okolice. Traktowano ich profesjonalnie i ciepło, co pomogło znieść zimno, które tam panuje w tej porze roku. Gubernator podziękował i powiedział, że on, cała administracja i prezydent miasta są zawsze do dyspozycji i że mogą liczyć na to, iż ciepło i serca mieszkańców Durango nigdy nie zawiodą. Film przyniósł dla miasta zyski w okolicach 80 mln pesos 2, zatrudnił 900 mieszkańców Durango, wynajęli więcej niż 120 pokoi w hotelach, 10 wynajętych lokacji i 30 kontraktów z lokalnymi przedsiębiorstwami.
Później nastąpiła część oficjalna i premiera.
Na niej był producent Tim Van Rellim, reżyser James Wong, aktorzy Chow Yun FAT, Justin Chatwin, Jamie Chung, Eriko Tamura, Emmy Rossum, ponadto prezydent Durango - Jorge Herdera Caldera, brakowało jedynie Jamesa Marstersa. Nie podał powodu swojej nieobecności.
Miałem okazję tam być, widzieć to i robić zdjęcia, nawet zrobiłem sobie zdjęcie z Austinem Chatwinem i pogadałem z nim trochę.
Kiedy przybyliśmy byli bardzo niedostępni. Wszędzie było mnóstwo ochrony. Mieli już za sobą kilka godzin zdjęć, ale nie widziałem, które to były, ponieważ sala przemysłowa jest bardzo duża, ma około 600-700 metrów kwadratowych, ale kiedy przyszły władze, pozwolono nam wejść. Justin Chatwin był bardzo miły dla wszystkich, dał kilka wywiadów i robił sobie zdjęcia ze wszystkimi, którzy go o to poprosili. Eriko Tamura i Jamie Chung również sobie zrobili kilka zdjęć, Emmy Rossum wyszła. Chow Yun FAT również dał sobie zrobić kilka zdjęć, nie chciał udzielać wywiadów, dał parę autografów i wyszedł.
Justin Chatwin dał kilka wywiadów lokalnym mediom, mówił w sposób emocjonalny o filmie tak ważnym dla wielu fanów, że również jest fanem DB i mówił, że jest szczęśliwy z powodu pobytu w Meksyku, że Durango to piękne miasto, a ludzie okazali mu mnóstwo serca.
PLAN FILMU
Ten akt odbywa się w wielkiej Sali przemysłowej (położonej w przemysłowej dzielnicy Durango) mającej około 600-700 metrów kwadratowych. W niej znajdują się dwie konstrukcje: jedno to dom, a druga to jaskinia. Nie miałem możliwości zbliżyć się, ponieważ było mnóstwo ochrony i można było przebywać tylko w wydzielonym sektorze. Nie można było przedostać się na drugą stronę. Zanim mieliśmy dostęp nakręcili już kilka scen.
IMPREZA
W sobotnią noc jedna z sal w Hotelu Gobernador zamieniła się w miejsce, gdzie odbyła się wielka impreza dla zespołu filmowego, pełna muzyki, rytmu i oczywiście mariachis [zgaduję że chodzi o hostessy ;-)].
Od 20:00 do 22:30 aktorzy, producenci, dyrektorzy spotkali się tak jak uprzednio w barze rLas Palomasr1;, który znajduje się w pobliżu Świątyni Świętej Anny.
Tam Justin Chatwin pokazał jaki jest naprawdę rozmawiając z każdym, kto się do niego zbliżył, jak również robiąc zdjęcia. Impreza skończyła się z rana, kiedy wszyscy wrócili do swoich hoteli, aby naładować baterie i rozpocząć następnego dnia nagrywanie kolejnych scen z filmu Dragonball.

Edytowane przez #Tekketsu dnia 27-01-2008 00:14 |
|
|